Hlavní obsah

Vztah skončil ubodáním ženy ve vlaku

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Hrůza ve vlaku. Jedině tak se dá vylíčit brutální červnová vražda ženy, kvůli níž v úterý stanul před senátem Krajského soudu v Brně 31letý Jindřich Zamykal ze Žďárska. Vražda má kromě krutého konce 29leté ženy ještě jedno brutální pozadí, protože se stala před očima tříletého dítěte, které jelo s matkou ve stejném voze a vlakem cestovalo poprvé v životě. Na svou první cestu po železnici zřejmě nikdy nezapomene.

Článek

"Čin se stal v červnu v osobním vlaku na trati mezi Novým Městem na Moravě a Žďárem nad Sázavou. Obžalovaný Zamykal se nedokázal smířit s tím, že se s ním chce žena rozejít a v návalu prosté zlosti ji napadl dvaceticentimetrovým kuchyňským nožem. Oběti zasadil 17 bodných ran. Žena na následky zranění zemřela za dvě hodiny v nemocnici," uvedla v obžalobě státní zástupkyně Vladimíra Novotná.

Událost popisovali svědci z vlaku

Co se ve vlaku přesně odehrálo, pomáhají soudcům dávat dohromady svědci, protože Zamykal tvrdí, že si na kritický okamžik nepamatuje. Doznal se k vraždě, ale nedokázal říct, jak se to přesně odehrálo. Na samotný útok má údajně okno.

"Neplánoval jsem její vraždu. Měli jsme spolu intimní vztah a plánovali společnou budoucnost. Ve vlaku jsme se pohádali a pak se něco stalo, ale to přesně nedokážu vysvětlit," uvedl Zamykal.

Hrůzné okamžiky popisovali další svědci, kteří viděli vraždu, jíž nedokázali zabránit. Bylo to tak rychlé, že se nikdo nedokázal ani pohnout. Cestující ve vagónu jen vnímali partnerskou hádku a nikdo jí nevěnoval velkou pozornost. Podobných hádek se odehrává na veřejnosti spousta, ale nikdo si neodkázal představit, že uvidí vraždu na vlastní oči.

"Vnímala jsem, že se hádají. Pak najednou ten muž vstal, vytáhl utěrku a z ní veliký nůž. Z ničeho nic začal do ženy bodat. Já jsem seděla na vedlejším sedadle a byla jsem z toho v šoku. Ještě jsem zahlédla, jak ta žena modrá. Pak jsem další dva týdny chodila k psychologovi, protože jsem z toho nemohla spát. Byla to hrůza, na kterou nezapomenu do smrti," uvedla svědkyně Miroslava Sklenářová.

Žena se ocitla v tratolišti krve, která se rozlila všude kolem. Lidem se povedlo přivolat záchranku, ale lékaři dokázali o život pobodané bojovat sotva dvě hodiny. V nemocnici na následky těžkých zranění zemřela.

Líčení bude pokračovat dalším dokazování, které bude rozhodující pro výši trestu. Soudci mohou totiž Jindřicha Zamykala poslat do vězení na 10 až 15 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám