Hlavní obsah

Zakuklenci vykoupali vesničana v žíravině

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Je to docela obyčejný člověk z malé vesnice. Přesto prožil to, co se obvykle stává jen lidem, kteří se znelíbí bossům mafiánského podsvětí. Na noc z neděle na pondělí nebude v nejlepším vzpomínat padesátiletý muž z Horní Bělé na Plzeňsku. Dva maskovaní muži ho ve spánku přepadli v jeho domku, zbili, svázali a nakonec vykoupali v žíravině. Co bylo motivem, není zatím kriminalistům vůbec jasné.

Článek

Po brutálních útočnících jako by se slehla zem. Žádný vzkaz nebo nějaká stopa, která by mohla policistům alespoň napovědět, co tím pachatelé sledovali. Zraněný muž je hospitalizován v plzeňské nemocnici. Podle lékařů je už mimo ohrožení života. Lázeň v chemikálii vykonala své, od hlavy až k patě má poleptanou kůži.

"Je to strašné. Jsem tady z toho všichni otřeseni. Vůbec nechápu, komu mohl takový klidný člověk vadit. Žádné problémy s ním nejsou. Občas si spolu sedneme k pivu a povídáme si o vaření. Umí vynikající rybí speciality," řekla starostka Horní Bělé Anna Peřinová. Sama zatím příliš podrobností o případu nemá. "Policisté byli skoupí na slovo s tím, že vyšetřování je teprve na začátku. Spíš se na toho člověka vyptávali oni," dodala starostka. Doufá, že policisté zločince dopadnout a soused se brzy uzdraví.

Detektivové už zjistili, že zakuklenci se dostali do domu oknem v koupelně. "Muže ztloukli, svázali a potom na něho nalili chemickou látku, která se používá jako agresivní čistící prostředek. Pomoc zavolal syn, který otce později našel ležet na zemi," uvedl šéf kriminalistů policejního ředitelství Plzeň-sever Vlastislav Fiala. Podle něho v domku nezmizelo nic cenného. "Prakticky jsme vyloučili, že by šlo o loupežné přepadení," doplnil Fiala. Lékaři zatím výslech poškozeného nepovolili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám