Hlavní obsah

Než spadla klec, vyloupil zloděj 49 aut

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Za zdmi brněnské věznice skončil 32letý Brňan, kterému kriminalisté prokázali 49 vloupání do aut. Muž, který není před zákonem žádným nováčkem a své zkušenosti s policí i soudy kvůli krádežím už má, od jara do října vykrádal auta v Brně a blízkém okolí. Vždy šlo o náhodná vozidla, ve kterých zahlédl něco, co se dá prodat, aby měl na automaty a na drogy.

Článek

"Jezdil městem v noci a když zahlédl auto, které by se dalo vykrást, tak to udělal. Do aut se dostával po rozbití oken nebo zničení zámků. Bral z nich v podstatě vše, co se dalo prodat, ale především autorádia, navigační satelitní systémy, kufříky s doklady a penězi, fotoaparáty, kamery a skútr. V jednom případě ukradl kompresor připojený za autem," uvedl vedoucí týmu kriminalistů Jindřich Kučera.

Při zatýkání byla i zásahová jednotka

Kriminalisté při mapování jeho činnosti zjistili, že věci prodával tradičně buď v zastavárnách, případně restauracích nebo náhodným zájemcům. Při vloupání mu bylo jedno, o jaký typ auta jde, ale nejvíce měl na svém, kontě fabie, felicie, octavie a vozy superb.

Pracoval v noci a sám. Jde o jednoho z nejaktivnějších zlodějů v Brně, kterého se podařilo zadržet pomocí zásahové jednotky, protože byl agresivní a má na svém kontě i útok na veřejného činitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám