Hlavní obsah

V celé Praze kolabovala doprava kvůli nehodě kamiónu

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kolem půl páté ráno se na Novořeporyjské ulici v Praze 5 srazily dva kamióny. Nehoda na sedm hodin zablokovala dopravu z Prahy na Plzeň. V celém městě se během rána a dopoledne vytvořily dlouhé kolony vozidel, které komplikovaly provoz i v dalších částech města.

Článek

Novořeporyjská ulice byla několik hodin neprůjezdná v obou směrech. Na místě se intenzivně pracovalo na odstranění havarovaného kamiónu. Uvolnit oba směry se podařilo až v půl jedenácté, kolony na hlavním průtahu Prahou se však rozjížděly velmi pomalu.

"Nehoda se stala v místech, kde probíhá budování mýtné brány. Nejprve havaroval polský kamión, jehož řidič se pravděpodobně nevěnoval řízení a přehlédl dopravní značení, do kterého narazil a zablokoval kus silnice. Hned za ním jel český kamión, který nestačil včas zastavit a narazil do zadní části havarovaného kamiónu, do kterého se pevně zaklínil," uvedla mluvčí policie Eva Miklíková.

Kamióny v sobě byly silně zaklíněny a na pomoc museli vyjet hasiči s těžkou technikou. "Jeřáb ale nemohl do potřebné výše, poněvadž se polský kamión nacházel pod proudem vysokého napětí. Bylo tedy třeba přeřezat svodidla ve středním dělícím pásu a kamión přetáhnout do opačného směru," doplnila mluvčí.

Podle informací policie utrpěl jeden člověk při nehodě zranění. Nehoda se stala ve směru od ulice k Barrandovu u odbočky na Ořech. Jedno z havarovaných vozidel bylo natolik poškozeno, že muselo být odvezeno na podvalníku. Policisté řidičům doporučovali, aby se tomuto úseku vyhnuli.

V kolonách uvízly také autobusy pražské hromadné dopravy, které nabraly výrazné zpoždění. Dopravní podnik však nemohl kvůli neprůjezdnosti silnic nasadit náhradní dopravu.

Pražská doprava je komplikovaná i na Jižní spojce, dálnici D1 i na výjezdu na Mladou Boleslav na Černém mostě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám