Hlavní obsah

Při požáru se udusila tříletá dívka a devítiletý chlapec

Právo, rap
BOSEŇ

Dvě děti, tříleté děvče a devítiletý chlapec, se udusily při požáru rodinného domu v obci Boseň na Mladoboleslavsku. Tragédie se stala v noci ze soboty na neděli. Kolem půl jedné v noci zavolal otec dětí záchrannou službu, už v tu chvíli ale bylo nejspíš pozdě.

Článek

 "Po telefonu jsme rodiče instruovali, jak mají poskytnout první pomoc. Děti byly v bezvědomí, nedýchaly. Po příjezdu záchranky pokračoval v resuscitaci lékař, ale už se nepodařilo obnovit životní funkce dětí. Nevíme, jak dlouho byly v bezvědomí a jak dlouho byly v zakouřeném prostoru, než rodiče zjistili, že děti nedýchají," řekla Právu mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Podle sousedky rodiče nebyli v době požáru doma. "Byli si v hospodě ještě v noci koupit deset piv a že pak budou odvážet jejich kamaráda někam do vesnice vedle, asi do Zásadky. Ještě jsem jí říkala, aby nenechávali děti samotné doma, ale ona asi jela taky. Je to hrozné neštěstí. Ráno mi to přišel říct jejich táta. Teď jsou oba rodiče na kriminálce na výslechu," líčila noční neštěstí žena z vedlejšího domu.

V noci ji vzbudil rachot ze sousedství. "Ani to nehořelo, jen kouřilo, hasiči ani neměli co hasit," dodávala žena. Podle prvního vyšetřování bylo příčinou požáru nebo spíše zakouření místností, kde děti spaly, hoření elektrického přímotopu.

"To je nesmysl, oni jsou neplatiči a asi před půlrokem jim odstřihli elektriku. Spíš si děti chtěly přitopit v kamnech nebo si zapálily svíčku, aby se tam v noci nebály," spekulovala sousedka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám