Hlavní obsah

Sněhová vánice na Vysočině zastavuje dálnici D1

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Husté sněžení doprovázené silným větrem komplikuje provoz na dálnici D1. V obou směrech se během dne stala řad dopravních nehod, po kterých se několikakilometrové kolony aut rozjíždějí jen velmi pomalu. Silničáři se snaží udržet tuto dopravní tepnu průjezdnou s maximálním nasazením.

Článek

Na 135. kilometru ve směru na Prahu se stala v půl jedné nehoda dvou nákladních automobilů, která si vyžádala zraněné. Srážka dálnici zcela zablokovala. Po půl druhé se podařilo uvolnit pravý jízdní pruh, druhý by měl být otevřen kolem druhé hodiny.

Nehody se staly také ve směru na Brno, tam jsou karamboly z 126. a 131. kilometru již odstraněny, ale na místě jsou kolony dosahující několika kilometrů, které se rozjíždějí jen velmi pomalu. Problémy jsou také na 128. a 133. kilometru.

Na Vysočině se po celý den vyskytují husté sněhové přeháňky a teploty se pohybují kolem nuly. Kromě ucpaných úseků dálnice jsou neprůjezdné také silnice v kopcích na Třebíčsku, podobná situace ale panuje na celé Vysočině. Policisté vyzývají motoristy ke zvýšené opatrnosti a ohleduplnosti, bez zimních pneumatik nemají řidiči vůbec vyjíždět.

První větší sněhová nadílka trápí řidiče na většině silnic v Čechách i na Moravě. [celá zpráva] Řada řidičů ještě nepřezula letní pneumatiky a kluzké silnice je zaskočily. Policisté od rána vyšetřují desítky dopravních nehod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám