Hlavní obsah

Policie a celníci zabránili daňovému úniku 400 miliónů

PRAHA

Celníci a policisté při jedné z nejrozsáhlejších razií proti nelegálnímu obchodu s cigaretami zabránili daňovému úniku zhruba 400 milionů korun. Zatčeno bylo více než sto lidí. Oznámil to v pátek mluvčí Generálního ředitelství cel Jiří Barták.

Článek

O rozsahu operace svědčí to, že za roky 2004 a 2005 byly zabaveny tabákové výrobky, u nichž by únik na daních činil celkem zhruba 500 miliónů korun.

Finanční policie ve spolupráci s celní správou při zátahu na nelegální obchodníky zabavily stovky tun tabáku, milióny kusů cigaret různých značek a také kompletní zařízení pro strojovou výrobu cigaret.

Závěrečná část dlouhodobě připravovaného zásahu začala ve čtvrtek, kdy celníci a policisté pozatýkali na celém území Česka více než sto nelegálních obchodníků s cigaretami a tabákem. [celá zpráva]

"Operace stále pokračuje a probíhá hlavně na území Středočeského a Západočeského kraje. Pokračovat by měla do soboty. Policisté a celníci zasahují i na severu Čech," uvedl Barták.

Do akce jsou zapojeny stovky celníků a příslušníků finanční policie. "Zadržené zařízení určené k výrobě cigaret potvrzuje trend odklonu pachatelů od pašování cigaret k nelegální výrobě plagiátů tabákových výrobků přímo na území České republiky," doplnil Barták.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám