Hlavní obsah

Za sex s dětmi je ve vazbě další německý pedofil

Právo, Patrik Biskup
PLZEŇ

Smyčka kolem německých pedofilů lovících kořist v českém příhraničí se utahuje. Po policejní razii letos v červnu v Radkovicích na Klatovsku, při které byli zatčeni šedesátiletý Johan Reinhold Weise a o dvanáct let mladší Kurt Schmitze, skončil nyní ve vazbě další německý pedofil Heinz Winfried Müller. Hlavním rajónem dvaašedesátiletého obchodníka bylo rovněž Klatovsko, kde v Otíně spoluvlastní zámek, na kterém pořádal různé kulturní slavnosti.

Článek

Právě tam proběhla před několika dny domovní prohlídka. "Požádali nás o ni němečtí kolegové, kteří podezřelého na svém území zatkli a případ vyšetřují. V objektu jsme zajistili některé materiály, které jsme předali německé straně v rámci právní pomoci,"  řekla ve čtvrtek Právu klatovská státní zástupkyně Jiřina Vítovcová.

Německá policie podle ní také požádala o výslechy dětí, se kterými měl mít Müller sexuální pletky. Některé už vypovídaly přímo v Německu.  

Müller přitom není české policii neznámý. Rok poté, co ho německý soud v lednu 1997 podmínečně propustil z vězení, kde si odpykával trest za sexuální zneužívání dětí, byl obviněn ze stejného trestného činu domažlickou policií. Soud ho kvůli nebezpečí z ovlivňování svědků  poslal do vazby. Z ní se po několika měsících vykoupil  miliónovou kaucí. Další zatčení následovalo v květnu 2000, kdy zahájili trestní stíhání klatovští kriminalisté opět v souvislosti s dětskou pornografií. Ze všech podezření se nakonec prokázala u soudu jen část a Müller dostal letos v červnu roční trest vězení s podmínkou na dva roky.

Jsou většinou zámožní

Němečtí pedofilové, kteří jsou většinou zámožní lidé, při získávání dětí pro své choutky používají stejnou taktiku. Vybírají si ratolesti rodičů ze sociálně slabých rodin. Za nenásilné ukájení platí dětem penězi, nebo je různě obdarovávají. Děti pak nemají důvod si stěžovat a vzhledem k prostředí, ve kterém vyrůstají, jsou vlastně spokojené.

Zatčení Němci se jako zločinci necítí, dokonce mají pocit, že jsou pro tyto chudé děti spasiteli. "Nikdy nedošlo k něčemu, co by děti sami nechtěly dělat. Neplatil jsem jim za sex. Dostávaly ode mne  kapesné, aby si mohly koupit nějaké dobroty. Věděl jsem, že chodí do školy hladové, protože doma nedostaly ani snídani. Z nedostatku peněz kradly, takže jsem chtěl, aby to nemusely dělat a nedostaly se tak do problému," řekl do policejního protokolu jeden z obviněných.

Tvrdil, že děti vše dělaly dobrovolně. "Třeba za mnou jeden z chlapců přišel a měl hroznou radost z toho, že jsem mu přivezl starší jízdní kolo. Říkal, že chce zase na oplátku udělat radost on mě. Svlékl si kalhoty a začal mě hladit na údu. Pak se mi ptal, jestli chci, aby mi ho vzal do pusy a přitom  hlavu sklonil do mého klína. Viděl jsem na něm, že to dělá nerad, a proto jsem ho v tom nenechal pokračovat.  Spokojil jsem se s tím, že mi úd třel," vypovídal zase jiný cizinec.

Reklama

Související témata:

Související články

V Rakousku odsoudili homosexuálního pedofila

Devětašedesátiletý Peter Miller, který je českého původu, byl v pondělí v rakouském Innsbrucku odsouzen za zneužívání nezletilých chlapců na osm let do vězení...

Výběr článků

Načítám