Hlavní obsah

Muže z Prahy na Moravě obrali o peníze i boty

– UHERSKÉ HRADIŠTĚ
Novinky, pno

Velmi nepříjemné zážitky si odnesl ze své cesty na Moravu muž z Prahy, který se v neděli vydal do východní části země koupit auto. Muž se opil s neznámou ženou a dalšími muži, což se mu stalo osudným. Do hlavního města se vrátil bez sta tisíc v peněžence, bot i klíčů od bytu. Policie lupiče sice dopadla, svému majiteli se však vrátily pouze boty.

Článek

Původem Moravák, který dlouhodobě žije v Praze, se vydal na Moravu služebně. U sebe měl více jak 100 000 v hotovosti, které chtěl použít na koupi nějakého auta. Na vlakovém nádraží v Otrokovicích se seznámil s ženou, se kterou navštívili několik barů, až skončili u ní doma v jedné z obcí na Uherskohradišťsku.

Nejdříve do Prahy, pak na policii

Tam však už nebyli sami, přidali se k nim další tři muži. Popíjení přehnali a Pražák se dostal do stavu, kdy si nic nepamatoval. "Částečně měl pocit, že ho někdo šacuje a začal se bránit. Někdo ho však udeřil do obličeje a on upadl do bezvědomí," uvedla policejní mluvčí Jitka Zámečníková.

Po probuzení chladem ho čekalo nepříjemné překvapení. Kromě peněz mu chyběly také klíče od pražského bytu a boty. "Bez bot se ihned vydal do Prahy svůj byt zabezpečit. Až v hlavním městě si koupil nové boty, zabezpečil byt a pak se vrátil na Moravu vše oznámit na policii," doplnila Zámečníková.

Kriminalisté muže dopadli a ve středu obvinili z krádeže. Hrozí jim až tříleté vězení. Muž z Prahy se ale moc radovat nemůže. Muži podle svých slov peníze prohráli ve výherních hracích automatech a ostatní věci někam zahodili. Svému majiteli se tak vrátily pouze boty.

Reklama

Výběr článků

Načítám