Hlavní obsah

Agresivnímu řidiči se policista bránil střelbou

Novinky, Rudolf Stoklasa
VALAŠSKÉ MEZIŘIČÍ

Střelbou se musel v noci na čtvrtek bránit policista, na kterého při dopravní kontrole zaútočil ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku osobním vozem opilý řidič. Kulka podle zástupce ředitele vsetínské policie Zdeňka Šimoníka prošla dveřmi i sedadlem a řidiče lehce škrábla na boku.

Článek

Státní zástupce ve Vsetíně dospěl k závěru, že policista použil zbraň oprávněně. "Automobil, kterým řidič někoho napadne, je považován za zbraň. Policista muže vyhodnotil jako zvlášť nebezpečného pachatele. V takovém případě má právo zastavit ho střelbou," uvedl Šimoník.

Policejní hlídka třiačtyřicetiletého řidiče před incidentem opakovaně vyzvala, aby vůz odstavil. Neuposlechl však, rozjel se a nabral policistu na kapotu. Ten se stačil překulit přes přední část vozu a levý blatník a dopadl opět na nohy. Řidič nezastavil ani po výstřelu.

Zhasl světla a snažil se schovat v jedné z bočních uliček ve Valašském Meziříčí, kde ho později policejní hlídka objevila. "Znovu se snažil ujet, ale policisté mu v tom razantně zabránili," dodal Šimoník s tím, že muži. kterému bylo už před časem zakázáno řízení motorových vozidel policisté v krvi zjistili 2,59 promile alkoholu.

Policejní vyšetřovatel ho obvinil z maření výkonu úředního rozhodnutí a útoku na veřejného činitele se zbraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám