Hlavní obsah

Veletrh elektrotechniky Amper v Brně kvůli koronaviru nebude

Brno

Na brněnském výstavišti se letos v obvyklých termínech neuskuteční veletrh elektrotechniky Amper ani zemědělský veletrh Techagro. Mluvčí veletrhů Jiří Smetana potvrdil, že Techagro, které se koná jednou za dva roky, se uskuteční v náhradním termínu. Pořadatelé Amperu informovali, že veletrh letos nebude, uskuteční se až příští rok. Důvodem jsou obavy z opatření v souvislosti se šířením koronaviru.

Foto: repro amper.cz

Webové stránky veletrhu Amper

Článek

Veletrh Amper se měl konat od 17. března, letos se ale nakonec vůbec neuskuteční.

"S ohledem na aktuální mezinárodní situaci šířící se epidemie nemoci COVID-19, kdy počet nakažených rapidně narůstá a lze jen těžko predikovat další vývoj, a také na žádost většiny vystavovatelů jsme byli nuceni přesunout konání veletrhu AMPER 2020 z plánovaného termínu 17. března až 20. března 2020 do obvyklého termínu veletrhu AMPER 2021," uvedl ve vyjádření jednatel společnosti Terinvest Jiří Šviga.

Facebook kvůli koronaviru zrušil hlavní událost roku

Koronavirus

Informaci České televize, že se Techagro neuskuteční na přelomu března a dubna, jak bylo plánováno, potvrdil mluvčí Veletrhů Brno. Dodal, že se na tom vedení veletrhů domluvilo s partnerskými oborovými svazy. Podrobnosti Veletrhy Brno oznámí v pátek, nejprve o změně termínu veletrhu chtějí informoval všechny vystavovatele.

Informaci potvrdila i brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS). "Vnímám to jako rozhodnutí, které vede k eliminaci rizik. Je to menší zlo zrušit to teď v předstihu, než aby se to rušilo dva dny před akcí, když by bylo vše připravené," uvedla Vaňková.

Veletrhy se ruší i ve světě

Hned několik technologických akcí zrušil v Asii kvůli obavám z koronaviru také americký Microsoft – konkrétně ve městech Singapore, Shanghai a Taipei. Ke stejnému rozhodnutí se odhodlala také společnost Google, která každý rok v květnu pořádá vývojářskou konferenci I/O.

Svou hlavní událost roku ze stejného důvodu zrušil také Facebook, šlo rovněž o vývojářskou konferenci F8, která se konala pravidelně na přelomu jara a léta. Vedení největší sociální sítě na světě se nechalo slyšet, že místo toho uspořádá několik menších setkání pro jednotlivé vývojáře.

Masivního odhalení novinek se letos tedy v případě Facebooku a Googlu nedočkáme, oba podniky se místo toho pravděpodobně zaměří na postupné zveřejňování novinek on-line.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Reklama

Související témata:

Související články

Nových iPhonů je nedostatek. Kvůli koronaviru

Společnost Apple přiznala, že nezvládne naplnit výhled tržeb pro druhé finanční čtvrtletí, které si stanovila minulý měsíc. Hlavním důvodem je výpadek dodávek...

Sharp bude místo televizorů vyrábět roušky

Roušek a respirátorů je celosvětový nedostatek, kvůli čemuž letí ceny raketově nahoru. Pomoci zklidnit trhy se rozhodla společnost Sharp, která předělá jednu...

Výběr článků

Načítám