Hlavní obsah

V New Yorku přišli s řešením svateb během pandemie

Novinky, nčs

Během probíhající pandemie nového koronaviru řeší problém mimo jiné také páry, které měly naplánovanou svatbu. Aby se v New Yorku pokusili vyhnout jejich rušení, zavedl stát možnost vstoupit do manželského svazku online. Povolení potvrdil guvernér státu Andrew Cuomo, informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Guvernér státu New York Andrew Cuomo.

Článek

Možnost svatby prostřednictvím videohovoru mají obyvatelé New Yorku od soboty. Guvernér Cuomo potvrdil povolení na svém twitterovém účtu. „Vydávám rozhodnutí, které Newyorčanům umožňuje vstoupit do manželského svazku na dálku a dovoluji úředníkům provádět obřady prostřednictvím videokonference,” napsal guvernér.

Uspořádali svatbu i přes varování. Hostů se sjelo málo a sedm se jich nakazilo koronavirem

Koktejl

Reakce obyvatel na rozhodnutí jsou, jak už tomu bývá, smíšené. Zatímco někteří vítají možnost uspořádat obřad i v době koronavirové krize, jiní dávají guvernérovi za vinu, že by měl řešit důležitější věci a podivují se nad tím, proč by někdo chtěl pořádat svatbu bez účasti rodiny a přátel, uvedl server BBC. Stávající opatření proti šíření nákazy platí v New Yorku minimálně do 15. května.

Svatby v době koronavirové

Styl

New York však není první, kdo s podobným nápadem přišel. Už na konci března s podobnou možnost nabídl stát Colorado, kde mohou páry žádat o „manželskou licenci” online. Kromě Spojených států mají možnost uzavřít manželství páry rovněž ve Spojených arabských emirátech, kde k tomu účelu byla zřízena dokonce webová stránka, kam lidé nahrávají potřebné dokumenty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám