Hlavní obsah

V New Yorku a Británii rekordně narostl počet obětí koronaviru

Americký stát New York hlásí rekordní nárůst počtu obětí na nákazu koronavirem Sars-CoV-2. Za posledních 24 hodin se zvýšil počet zemřelých o 731 na celkových 5489, uvedl guvernér státu Andrew Cuomo. Podobná situace panuje ve Velké Británii. Za poslední den tam zemřelo 786 lidí infikovaných koronavirem, což je nejvíce od počátku epidemie.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Loď s provizorní nemocnicí v přístavišti v New Yorku

Článek

Nejčerstvější statistiky tak vyvracejí víkendový trend, kdy nákaze podlehlo méně lidí a ubylo i pacientů přijatých na jednotky intenzivní péče. Stát, který patří mezi nejzasaženější z celých USA, tak vrchol epidemie zdaleka nemá za sebou.

Guvernér Cuomo ale tvrdí, že se zpomaluje nárůst počtu lidí, kteří jsou kvůli nákaze hospitalizováni.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Ve státě s asi 19 miliony obyvatel se počet nakažených Sars-CoV-2 zvýšil o více než 8000 na celkových 138 836. Oficiální bilance úmrtí je zde srovnatelná například s údaji pro celou Velkou Británii.

Ve městě New York pak v důsledku šíření viru Sars-CoV-2 umřelo už více než 3000 lidí, což je více, než kolik bylo zabito při teroristických útocích z 11. září 2001, připomíná agentura AP.

Stačil jeden videohovor. Okamžitě vyrazte do nemocnice, řekli lékaři Johnsonovi

Koronavirus

Podobná situace panuje ve Velké Británii, kde za poslední den zemřelo 786 lidí nakažených koronavirem. Celkový počet obětí tak překročil 6000. Počet potvrzených případů nákazy nemocí Covid-19 stoupl proti předchozí bilanci o 3634, infikovaných úřady registrují celkem 55 242.

Nejvíce obětí si koronavirus vyžádal v Anglii – tamní nemocnice registrují 5655 úmrtí, v pondělí to bylo 4897.

Reklama

Výběr článků

Načítám