Hlavní obsah

V Německu skokově přibylo nakažených

– Berlín

Německo hlásí 8424 nových případů nákazy koronavirem, což je dvakrát více než o den dříve, píše server týdeníku Stern. Sedmidenní incidence, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel, se dostal na úroveň 40,8.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Počet nově nakažených se skokově zvýšil. Během jednoho dne je to o 4400 infikovaných více. Naposledy měla země více než 8000 nakažených za den 21. května, upozorňuje časopis Stern.

Sedmidenní incidence, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel, stále stoupá. Podle Institutu Roberta Kocha je nyní na hodnotě 40,8, předchozí den byla hodnota 37,4 a před týdnem 25,1. Právě toto číslo bylo dosud základem pro vyhlašování protikoronavirových opatření a omezení, v současné době se mají pro vyhlašování omezení zohledňovat i další ukazatele, například hospitalizace infikovaných.

Německo pospíchá ke kolektivní imunitě

Evropa

Podle nejnovějších informací bylo v Německu za 24 hodin zaznamenáno 22 úmrtí. Před týdnem zemřelo 14 lidí. Od začátku pandemie bylo odhaleno 3 835 375 nakažených virem Sars-CoV-2. Skutečný celkový počet bude pravděpodobně výrazně vyšší, protože mnoho nakažených nebylo odhaleno. Nákaze celkem podlehlo 91 921 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám