Hlavní obsah

Uzavření Uničova omezilo chod společnosti Unex

Právo, pem

Výrazně omezen je v souvislosti s uzavřením Uničova kvůli šíření nákazy koronavirem chod Strojírensko-metalurgické společnosti UNEX. Ve hře je i varianta, že podnik bude na 14 dnů zcela uzavřen. Právu to řekl jeho mluvčí Boris Keka.

Foto: Mapy.cz

Unex Uničov

Článek

Do práce se podle něj v pondělí ráno dostavila jen část zaměstnanců, vesměs lidí žijících ve městě a jeho místních částech. „Ostatní se do práce nedostali, neboť okolí je uzavřeno. Nyní řešíme, co se bude dál dít. Jsme v kontaktu obecně se státem, hygienou, dalšími institucemi, samosprávou a čekáme na potřebné informace,“ uvedl mluvčí.

Na Olomoucku uzavřeli kvůli koronaviru 21 obcí

Koronavirus

Ty, co vedení podniku k dispozici zatím má, jsou podle něj nejednoznačné. „Nevíme, zda můžeme vůbec vyrábět. Pokud to bude možné, je otázka, jak to bude se zásobováním potřebnými surovinami, s odbytem výrobků a podobně. Problematické také je, zda budeme schopni s lidmi, které máme nyní k dispozici, zajistit řetězec, který je k výrobě nutný. Přece jen, u nás je těžká výroba,“ uvedl Keka s tím, že v uničovském závodě pracuje celkem 1140 zaměstnanců. „Další závody máme v Olomouci a na Slovensku ve Snině. Těch se to, co Uničova, však netýká,“ dodal mluvčí.

Nemocnice omezují zbytnou péči

Koronavirus

Unex vyrábí a dodává odlitky a výkovky, svařované díly a těžké ocelové konstrukce podle dodané i vlastní dokumentace zákazníkům z celého světa. Finální výrobky, jako jsou rýpadla, jeřáby, dopravníky a další zařízení těžkého strojírenství, kompletují a servisují jeho technici a montážníci přímo v místě jejich nasazení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám