Hlavní obsah

Thajští spekulanti prodávali použité roušky posbírané na skládkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pytle s tisíci použitých roušek, užívaných k zmírnění rizika šíření koronaviru, a další tisíce naskládané do krabic a připravené k prodeji objevila v úterý thajská policie při zátahu v domě ve městě Saraburi, které se nachází asi 65 kilometrů severně od Bangkoku. Do domu, který se nachází nedaleko skládky, přišli policisté na udání, že se tu připravují k prodeji již použité roušky, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Thajská policie odhalila firmu, která prodávala použité rouškyVideo: AP

 
Článek

Roušky sbírali teenageři na skládce, přivezli je do domu, kde se vypraly, v sušičce usušily a vyžehlily. Poté byly naskládány do krabic. Vzápětí se roušky prodávaly za ceny nových.

Vzhledem k tomu, že roušky patří v Thajsku - stejně jako v jiných zemích světa - k nedostatkovému zboží, šly na odbyt.

Občané roušky nepotřebují, nesedejte na lep spekulantům, varuje Babiš

Koronavirus

Jeden z teenagerů, 17letý Kunanon Dermsunteer, policistům prozradil, že práci kolem roušek mu nařídila jeho matka. „Matka mi řekla, že jsme dostali masky z továrny a že je musíme vyprat a vyžehlit, než je vložíme do krabic,“ řekl mladík.

„Za úpravu jedné roušky jsme dostali jeden bath (0,73 koruny). Obvykle jsme jich denně takto připravili 300 až 400,“ prozradil.

Hygienici zmapovali u nakažených v Česku desítky kontaktů

Koronavirus

V Thajsku byl nový koronavirus zatím diagnostikován u 42 lidí, z nichž 30 se již vyléčilo a 11 zůstává nadále v nemocnicích, sdělily thajské úřady. Země registruje i jedno úmrtí. Na nákazu zemřel 35letý muž, který kromě nemoci COVID-19 trpěl také horečkou dengue.

Reklama

Výběr článků

Načítám