Hlavní obsah

Ruzyňské letiště odbavilo o 65 procent méně cestujících

Novinky, bož

Pražské letiště Václava Havla v březnu odbavilo 434 719 cestujících. To je téměř o 65 procent méně než ve stejném měsíci loňského roku, kdy branami letiště prošlo 1,23 milionu lidí. Vyplývá to z vyjádření mluvčí letiště. Za poklesem míry cestování stojí globální pandemie nemoci covid-19.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Počet odbavených cestujících

Článek

V průběhu března byla postupně přerušena drtivá většina leteckých spojení v souvislosti s nastavenými opatřeními na hranicích v České republice i v zahraničí.

„V první polovině března byla v provozu stále celá řada přímých pravidelných linek, ve druhé polovině března se provoz u pravidelných spojení výrazně utlumil,” uvedla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Pokud jde o osobní přepravu, v současné době do Prahy létá pouze linka z běloruského Minsku a bulharské Sofie. Většina provozu tak momentálně připadá na nákladní přepravu, která vzrostla meziročně o 26,5 procenta.

Pražské letiště odvrátilo několik kybernetických útoků

Bezpečnost

„Vzhledem ke značnému utlumení provozu v rámci osobní přepravy jsou k přepravování nákladu nyní využívány téměř výhradně cargo lety, například se zdravotnickým materiálem směřujícím do České republiky od 20. března v podstatě na denní bázi. Od tohoto data se tak do ČR dostalo více než 1200 tun zdravotnického materiálu,” doplnila mluvčí.

Letiště také odbavilo 33 repatriačních odletů a příletů. Do Česka se ze zahraničí tímto způsobem vrátilo 3600 lidí, opačným směrem jich odcestovalo 900.

Nejvíce lidí v březnu cestovalo mezi Prahou a britským Londýnem, ruskou Moskvou, nizozemským Amsterdamem, francouzskou Paříží a Dubají ve Spojených arabských emirátech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám