Hlavní obsah

Rusko hlásí opět rekordní úmrtí na covid

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordní úmrtnost lidí nemocných koronavirem ohlásily ve středu opět ruské úřady. Portál lenta.ru citoval údaje operativního štábu pro boj s covidem-19, podle něhož za 24 hodin zemřelo 799 lidí. Naposledy byl takový ukazatel registrován 29. července. Podle médií je to již počtvrté, co byl ohlášen tak vysoký počet obětí.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Lékaři v ochranných oblecích v Moskvě

Článek

Vakcína Sputnik V, vyvinutá Gamalejovým ústavem, je v 83 procentech případů účinná proti mutaci delta a až v 95 procentech chrání před těžkým průběhem nemoci covid-19, tvrdí Michail Muraško, ruský ministr zdravotnictví, s tím, že jde o údaje tamních specialistů.

„Očkovací látka je nejúčinnější při prevenci a boji s variantou delta,“ řekl podle TASS s tím, že vakcína je schopna odvrátit těžká onemocnění, která by vyžadovala hospitalizaci.

Slovensko přestane očkovat Sputnikem 31. srpna. Zájem byl malý

Koronavirus

Ve středu uplynul přesně rok, co prezident Vladimir Putin oznámil registraci vakcíny Sputnik V. Šlo tehdy o vůbec první oficiálně registrovanou očkovací látku proti novému koronaviru.

Vakcína byla schválena k použití v 69 zemí. Přístup je však rozporuplný. V Rusku, kde masová vakcinace začala v lednu, je zatím plně očkováno jen zhruba 19 procent ze 146 milionů lidí.

Nakažených přibývá
Úřady ohlásily přes 21 500 nově nakažených v Rusku.
Celkem se nakazilo přes 6,5 milionu ruských obyvatel.
Za celou dobu pandemie zemřelo 167 241 lidí

Reklama

Výběr článků

Načítám