Hlavní obsah

Pašeráci zkusili z Ukrajiny do Rumunska provézt pytle s rouškami

Ukrajinští pohraničníci v Zakarpatské oblasti zabránili v noci na středu nelegálnímu převozu hygienických roušek přes rumunské hranice. Pašeráci, kteří z místa činu uprchli, se do Rumunska chystali propašovat 3650 kusů jednorázových roušek, uvedl list Ukrajinska pravda na svém webu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Rouška (dole) a respirátor

Článek

Přes ukrajinské hranice se v posledních letech pašovali hlavně cigarety a migranti, ale roušky se v mnoha zemích staly kvůli šíření nového typu koronaviru nedostatkovým zbožím.

Thajští spekulanti prodávali použité roušky posbírané na skládkách

Koronavirus

Pohraničníci podle deníku našli jen pár desítek metrů od hranice několik plastových pytlů s rouškami. Pašerákům se nejspíše z místa povedlo ujet na motocyklu.

Kšeftaři nabízejí respirátory desetkrát dráž

Koronavirus

Ukrajina zatím potvrdila jeden případ nákazy novým koronavirem. Pacient, který přicestoval na Ukrajinu z Itálie přes Rumunsko, byl hospitalizován ve městě Černivci na západě země.

Ministerstvo zakazuje vývoz respirátorů a reguluje jejich prodej

Koronavirus

Minulý měsíc bylo na Ukrajinu evakuováno 72 lidí z čínského Wu-chanu, kde nákaza původně propukla. Cestu do karantény v sanatoriu u městečka Novi Sanžary jim musela prorazit policie davem demonstrantů, kteří protestovali proti umístění potenciálně rizikových lidí v této oblasti.

Reklama

Související články

Sharp bude místo televizorů vyrábět roušky

Roušek a respirátorů je celosvětový nedostatek, kvůli čemuž letí ceny raketově nahoru. Pomoci zklidnit trhy se rozhodla společnost Sharp, která předělá jednu...

Výběr článků

Načítám