Hlavní obsah

Koronavirus se v Bílém domě zabydluje, nakaženo 15 členů Trumpova nejužšího týmu

Washington

Stephen Miller, jeden z nejvýznamnějších poradců amerického prezidenta Donalda Trumpa se nakazil koronavirem. Je již patnáctým členem prezidentova nejužšího týmu, který onemocněl.

Foto: Tom Brenner, Reuters

Stephen Miller

Článek

Miller se nechal testovat v úterý, předtím pět dnů pracoval z domova, uvedla televize NBC. Nyní je v izolaci. Jeho manželka prodělala nákazu koronavirem v květnu. Poté, co se zotavila, vrátila se zpět do své funkce mluvčí viceprezidenta Mikea Penceho. Ten měl zatím všechny testy na koronavirus negativní.

„Viceprezident Mike Pence může vykonávat své běžné činnosti, nepotřebuje karanténu,“ uvedl lékař Bílého domu Jesse Shonau.

Trump před kamerami strhl roušku. A nebyl ve své kůži

Amerika

Stephen Miller byl naposledy na veřejnosti 30. září spolu s Trumpovým osobním asistentem Nicholasem Lunou, zástupcem šéfa pro komunikaci Danem Scavinem, hlavním poradcem prezidenta Jaredem Kushnerem a poradkyní Hope Hicksovou. Ta o dva dny později oznámila, že se nakazila stejně jako prezident Trump s manželkou Melanií.

Kampaň nade vše. Nakažený Trump se před nemocnicí projel v autě

Koronavirus

Pozitivita na koronavirus se u Luny prokázala 3. října a postupně u dalších prezidentových nejbližších spolupracovníků. Celkem se už nakazilo 15 lidí. „V Bílém domě propukla nákaza koronavirem,“ potvrdila prezidentova mluvčí Kayleigh McEnanyová v televizi Fox News. I ona má pozitivní test.

Trump je zpátky v Bílém domě, stále je však nakažlivý

Koronavirus

Téměř všichni členové „klastru“ Bílého domu se 26. září zúčastnili ceremonie v Růžové zahradě, nebo se zúčastnili příprav na debatu Trumpa s Joe Bidenem, která se konala 29. září.

Na přípravě se podíleli kromě Hicksové také bývalý guvernér New Jersey Chris Christie, bývalá poradkyně prezidenta Kellyanne Conwayová a manažer kampaně Trump Bill Stepien, kteří mají všichni pozitivní test na covid-19.

Reklama

Výběr článků

Načítám