Hlavní obsah

Koronaviru v Británii podlehlo za jediný den 563 lidí

Londýn
Aktualizováno

V Británii dál prudce narůstá počet obětí nemoci Covid-19, kterých už tamní vláda eviduje 2352. Po úterním nárůstu bilance o 393 mrtvých přišel ve středu nový rekord, když přibylo 563 úmrtí v nemocničním prostředí.

Článek

Počet známých případů infekce pak za poslední 24hodinové období narostl o 4324 na celkových 29 474. I v tomto případě jde o rekordní denní růst.

Test na nákazu virem SARS-CoV-2 ve Spojeném království od počátku jeho šíření podstoupilo bezmála 153 tisíc lidí. Rozsah testování se postupně zvyšuje, stále ovšem nebyla překonána hranice 10 tisíc testů denně, což podle dřívějšího vládního prohlášení mělo nastat o víkendu. Zpravodajská společnost BBC informovala, že v úterý byly prověřeny vzorky od 9793 lidí, což by bylo o zhruba 1500 více než v pondělí.

Setkání více než 10 lidí? Pokuta 680 tisíc. V Německu mají sazebníky sankcí

Koronavirus

Nárůst skoro o třetinu

Úterní nárůst počtu obětí znamenal zvýšení bilance o 27 procent. Středa je v tomto směru ještě horší, neboť přírůstek představuje více než 31 procent předchozího součtu.

Foto: Pool, Reuters

Přípava nové nemocnice v Londýně

Ve Spojeném království epidemie COVID-19 nejvíce zasahuje Anglii, jen z Londýna bylo v úterý hlášeno přes 7000 potvrzených případů nákazy koronavirem. Kvůli náporu nemocných byla v britské metropoli v kongresovém centru ExCeL zbudována dočasná nemocnice se 4000 lůžky, která dostala jméno NHS Nightingale. Podle deníku The Guardian by tam do konce týdne mohli být přijati první pacienti.

Reklama

Výběr článků

Načítám