Hlavní obsah

Jak zamezit šíření viru ve školách? Děti v Káhiře sedí v ohrádkách z plexiskla

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak nechat otevřené školy a přitom zamezit šíření koronaviru mezi dětmi? Poměrně netradiční řešení zvolili v jedné ze škol v Káhiře, když nechali k lavicím přidělat ochranná plexiskla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Děti v káhirské škole mají kolem lavic plexisklové ohrádkyVideo: Reuters

 
Článek

Egypt nepatří mezi nejzasaženější státy z hlediska šíření koronaviru - v africké zemi se zhruba stovkou milionů obyvatel evidují nyní pod dvě stě nových případů denně - i tak se tam ale snaží nic nepodcenit.

Když v káhirské Tiba Maadi School přemítali, jak bránit šíření infekce, hledali inspiraci u škol doma i v zahraničí. Kromě roušek a ochranných štítů, důkladné hygieny a měření teploty se jim velice líbilo i rozdělení lavic ve třídách.

Hamáček: Žáci se vrátí do škol, až bude denní přírůstek nanejvýš 3000

Domácí

„Zkoušeli jsme hned několik variant, jak děti i učitele ve třídách chránit, a nakonec jsme nalezli řešení ochranných plexiskel okolo lavic. Není to levná záležitost, ale jedná se o praktickou věc, která si získala uznání jak u dětí, tak jejich rodičů,” uvedla ředitelka káhirské školy Inas Taky El Din.

Většina zemí se snaží udržet i přes šíření nákazy školy otevřené, aby mohli rodiče dál chodit do práce a netrpěla kvůli tomu ekonomika. V Česku jsou školy zavřené od 14. října, vláda slibovala otevřít první stupeň 2. listopadu, k tomu však nakonec nedošlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám