Hlavní obsah

Itálie hlásí rekordní přírůstek nakažených, za den jich přibylo 1071

Řím

V Itálii se za posledních 24 hodin potvrdilo dalších 1071 nakažených koronavirem, je to nejvíce za den od poloviny května. V pátek hlásily tamní úřady 947 případů. O nových číslech v sobotu informovala místní média. Za poslední den podle nich v Itálii také zemřeli tři lidé v souvislosti s nemocí covid-19, kterou virus SARS-CoV-2 odhalený poprvé koncem loňského roku v Číně způsobuje.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Zdravotní sestra v Miláně

Článek

Itálie se v posledních týdnech potýká s rostoucím počtem nových případů nákazy, které se stejně jako v době vrcholu epidemie na jaře soustřeďují zejména do několika regionů na severu země. Za poslední den ale hlásí nejvíce případů region Lazio, v němž leží i metropole Řím a v němž se nově potvrdilo 215 nakažených. To je dosud nejvíce v tomto regionu, uvedla televize SkyTg24.

V severoitalské Lombardii odhalili za poslední den 185 nakažených, což je více než o den dříve, kdy to bylo 174. Oproti předchozímu dni ale bylo v posledních 24 hodinách provedeno v Lombardii také asi o 2000 více testů. Třetí nejvyšší počet případů za poslední den se potvrdil ve Venetu (Benátsku) 160.

Celkem se dosud v Itálii k sobotě potvrdilo 258 136 případů nákazy koronavirem, z toho 35 430 pacientů v souvislosti s nákazou zemřelo. V počtu úmrtí je Itálie šestá na světě ve srovnání americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU). Nyní je v Itálii 17 503 nakažených, uvedla televize SkyTg24 s tím, že za poslední den bylo v této zemi se 60 miliony obyvatel provedeno 77 674 testů.

Rekordní nárůst. Česko má poprvé přes 500 nových případů koronaviru za den

Domácí

Rekordní přírůstek v Česku

V pátek bylo v naší republice potvrzeno dalších 506 nakažených, což je nelichotivý rekord. Celkový počet případů se tak v tuzemsku zvýšil na 21 551. Aktuálně je nemocných 5078 lidí, 16 062 se zotavilo.

Premiér Andrej Babiš v sobotu požádal média, aby nestrašila lidi v souvislosti s čísly o velkém nárůstu počtu nakažených koronavirem. Důležitý podle něj je nízký počet hospitalizovaných. V českých nemocnicích se s covidem-19 aktuálně léčí 108 lidí, 22 z nich potřebuje intenzivní péči.

Jen v Česku je evidováno 411 úmrtí v souvislosti s koronavirem, tři případy přitom přibyly za uplynulých 24 hodin. V globálním měřítku již zemřelo 800 000 lidí s koronavirem.

Na celém světě zemřelo už 800 000 lidí s koronavirem

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Počet nakažených v Česku prudce vzrostl

V Česku přibylo za pátek do večera již 343 potvrzených případů koronaviru. Je to druhý nejvyšší přírůstek od března. Večer se počet nových případů ještě...

Výběr článků

Načítám