Hlavní obsah

Hůř než Česko si za minulý týden v boji s koronavirem vedla jen Andorra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika je za uplynulý týden druhou nejhorší zemí na světě v počtu nakažených i zemřelých v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, uvedl americký deník The New York Times. Česko zaostává pouze za malou Andorrou.

Foto: Univerzita Karlova/ Vláďa Šigut

Na covidovém oddělení KARIM Všeobecné fakultní nemocnice v Praze pomáhají i medici.

Článek

V Česku se od začátku pandemie nakazilo celkem 268 370 lidí a 2365 jich zemřelo.

Vývoj šíření koronaviru v zemi způsobil, že jen za poslední týden se nakazilo 86 408 lidí, což je v přepočtu 813 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Andorra za stejné období potvrdila 702 nových případů, což odpovídá 912 nakaženým na 100 tisíc obyvatel.

ČR je v této statistice celkově na 16. místě od začátku pandemie. Před deseti dny přitom byla 27. V rámci Evropské unie si pak hůř vede už jen Belgie.

Za poslední týden v Česku zemřelo 852 lidí s covidem-19, což odpovídá 8 fatálním případům na 100 tisíc lidí. Andorra má ve stejné statistice bilanci 13 mrtvých.

Celkově je ČR v počtu úmrtí od začátku pandemie na 41. místě v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Ještě minulý týden byla 61. V EU, kde si v tomto ohledu nejhůře vedou Belgie a Španělsko, je na 11. místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám