Hlavní obsah

Emirates zruší téměř veškeré lety, zaměstnanci zůstanou doma

Jedna z největších leteckých společností Emirates kvůli šíření koronaviru od středy zruší téměř veškeré lety s cestujícími. Zaměstnanci dostanou neplacené volno.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Letoun Airbus A380 společnosti Emirates

Článek

Aerolinky chtěly původně zastavit veškerou dopravu, ale na žádost vlád bude společnost dál létat do 13 zemí včetně USA, Británie či Kanady, protože chce pomoci s návratem občanů ze zahraničí. Nákladní lety budou normálně pokračovat.

„Jako globální letecká společnost jsme se dostali do situace, kdy nemůžeme provozovat životaschopné služby pro pasažéry, dokud země znovu neotevřou své hranice a nevrátí se důvěra k cestování,” uvedly aerolinky.

Česko má 1120 potvrzených případů nákazy koronavirem

Koronavirus

Emirates už dříve oznámily, že omezí počet svých linek do 159 destinací o 70 procent, pošlou zaměstnance na neplacené volno a zastaví nabíraní nových pracovních sil. Rozhodnutí o úplném ukončení letů nakonec aerolinky vzaly zpět na žádost vládních úřadů, které počítají s repatriací svých občanů ze zahraničí. Lety podle Emirates budou pokračovat tak dlouho, dokud bude o dopravu zájem a dokud zůstanou otevřené hranice.

Aerolinky Emirates neprovozují domácí letecké linky ve Spojených arabských emirátech, ale zaměřují se na mezinárodní přepravu, a ze svého domovského letiště v Dubaji tak udělaly jeden z největších leteckých přestupních uzlů na světě.

Letecká společnost začínala v roce 1985 se stroji pronajatými od mezinárodních pákistánských aerolinek. Nyní tvoří firemní letku 270 letadel, která podle jejího webu létají do 159 destinací včetně Prahy. Mimo jiné vlastní Emirates nejvíce obřích letounů Airbus A380 na světě. V uplynulém finančním roce firma přepravila 60 milionů pasažérů.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám