Hlavní obsah

Došly jim peníze, tak se uvázlí turisté ubytovali v jeskyni

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během karantény kvůli pandemii nového koronaviru zůstává v Indii v izolaci více než miliarda lidí. Mezi nimi jsou i zahraniční turisté, kteří v zemi zůstali. Šest takových objevila policie ve městě Rišikéš, kde se ukrývali v jeskyni, informoval server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Rišikéš leží na řece Ganze.

Článek

Čtyři muži a dvě ženy se ukrývali v jeskyni poté, co jim podle policie došly peníze. Občané Spojených států, Francie, Ukrajiny, Turecka a Nepálu žili v úkrytu od 24. března, uvedl policejní inspektor Rajendra Singh Kathait.

Všichni nalezení lidé nyní putují do 14denní karantény v objektu Swarg Ashram, ačkoliv nikdo z nich netrpí příznaky onemocnění covid-19. „Než se rozhodli jít do jeskyně, bydleli všichni v hotelu, ale po čase jim došly na ubytování peníze. Nechali si ale rezervu na jídlo,” vysvětlil důvod hledání nového útočiště Kathait.

Turisté v Indii porušili karanténu. Dostali trest jako vystřižený ze školních lavic

Koronavirus

Kromě toho, že v Rišikéši žije zhruba 70 tisíc obyvatel, je město na břehu řeky Gangy známým poutním místem. V šedesátých letech minulého století zde dva měsíce strávili po boku duchovního učitele také členové kapely Beatles.

Foto: Profimedia.cz

Na Beatles ve městě stále vzpomínají.

V samotném Rišikéši je podle odhadů uvězněno zhruba 700 zahraničních turistů. Indie se ocitla v karanténě na konci března, a ačkoliv současná opatření měla skončit 15. dubna, byla prodloužena nejméně do 3. května. V Indii, kde žije 1,3 miliardy obyvatel, je zatím oficiálně hlášeno necelých 16 tisíc případů nákazy novým koronavirem, více než 500 lidí v souvislosti s onemocněním covid-19 zemřelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám