Hlavní obsah

Čína hlásí další desítky obětí koronaviru, v Jižní Koreji přibyly stovky nakažených

V pevninské Číně přibylo za sobotu dalších 573 případů nákazy novým typem koronaviru a 35 obětí infekce. Celkový počet nakažených v zemi tak dosáhl 79 824, mrtvých je 2870. Informovala o tom v neděli agentura Reuters s odvoláním na čínskou národní zdravotní komisi. Přes 3700 nakažených hlásí Jižní Korea.

Foto: Kim Hyun-tai, ČTK/AP

Jihokorejští vojáci v ochranných oděvech dezinfikují ulice v Tegu.

Článek

Kromě tří případů jsou všichni nově nakažení v Číně z provincie Chu-pej, odkud se choroba začala původně šířit. Z této provincie je také 34 z 35 nových úmrtí.

Ve srovnání s pátkem je nárůst případů za sobotu o téměř 150 vyšší; v pátek bylo nově nakažených 427. Naopak obětí je oproti pátečním 47 o něco méně.

Epidemiolog Prymula: Koronavirus není mor, dá se to zvládnout

Koronavirus

Jižní Korea v neděli ohlásila dalších 586 případů nákazy novým koronavirem, čímž počet infekcí v zemi stoupl na 3736. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na Korejské středisko pro kontrolu a prevenci nemocí. Obětí nákazy zůstává 17.

V Jižní Koreji v posledních dnech přibývalo případů rychleji než v Číně, rekordní nárůst 813 nakažených oznámil Soul v sobotu. Jihokorejské úřady navyšují bilanci každý den nadvakrát, takže je pravděpodobné, že během neděle ještě vzroste.

Podle jihokorejského střediska pro kontrolu a prevenci nemocí (KCDC) navštívili někteří z členů hnutí v lednu čínské město Wu-chan, které je ohniskem nákazy.

Ve Wu-chanu lékaři usínají vestoje či jen na pár hodin

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám