Hlavní obsah

Australan porušil nařízenou izolaci a vyrazil na večírek. Nakazily se dvě stovky lidí

Nejmenovaný dvacetiletý muž z Nového Jižního Walesu v Austrálii porušil nařízenou izolaci poté, co byl v kontaktu s člověkem nakaženým koronavirem. Vyrazil místo toho do klubu na večírek a podle policie se toho večera uvnitř nakazilo až 200 lidí. Teď má dotyčný muž zaplatit tučnou pokutu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Večírku v nočním klubu se měl mladý muž zúčastnit minulý týden v australském Newcastlu. Jen o několik dní dřív byl přitom v blízkém kontaktu s nakaženou osobou.

Toho večera se v klubu virem nakazilo přibližně 200 lidí. Muž má nyní zaplatit pokutu ve výši 10 tisíc australských dolarů (161 tisíc korun).

V Novém Jižním Walesu se v posledních dnech šíří zejména vysoce nakažlivá varianta omikron, ve středu za jediný den přibylo 1742 nových případů nákazy, což je zhruba o dvě stovky víc než předchozí den.

Nový Zéland se turistům otevře až koncem dubna

Cestování

Podle úřadů stojí za zvýšeným šířením nákazy zejména pestrý noční život obyvatel, za další ohnisko nákazy označily jednu z místních hospod.

Každý, kdo se v ní pohyboval minulý víkend, se musí nechat otestovat a nastoupit do samoizolace po dobu sedmi dní nebo do negativního výsledku testu.

Obyvatelé jsou vyzýváni k opatrnosti zejména před vánočními svátky, kdy se očekávají návštěvy v rodinách a hrozí další možnost šíření koronaviru.

Reklama

Výběr článků

Načítám