Hlavní obsah

Zebry mění svět. Startupová firma vymyslela, jak zlevnit půjčování peněz

Komerční článek

Asi vás to překvapí. Spotřebitelské půjčky patří v Česku k nejdražším v Evropě. Pražský startup přišel na to, jak je zlevnit. Inspiroval se v Americe.

Zebry mění svět...

Článek

Už jste někdy chtěli změnit svět? Už jste někdy umanutě šli za svým nápadem, svojí myšlenkou, svojí vizí? A to přesto, že všichni kolem kroutili hlavama, ťukali si na čelo a nedávali tomu žádnou šanci na úspěch?  Pak jste se asi cítili jako dnes my.

Jmenujeme se Zonky. Jsme potrhlá parta z pražského Smíchova. Ve znaku máme hlavu zebry. A do vlastních hlav jsme si vzali, že změníme systém, jakým se v Česku půjčují peníze.

Děláme to jednoduše - vracíme do něj lidi.

Česko má dnes páté nejdražší půjčky v celé Evropě. Většina lidí přijde do finančních institucí nalákaná jednociferným úrokem z televizní reklamy, odejde s úrokem daleko vyšším a nikdo jim ani nevysvětlí proč.

My na Zonky si myslíme, že to jde jinak. Že si lidé můžou půjčovat levněji. A že mají právo vědět, jak se vypočetla cena jejich půjčky. Aby se mohli dobře rozhodnout, jestli ji za tu cenu chtějí nebo ne.

A tak jsme vytvořili systém, kde to tak funguje.

Vynechali jsme instituce, které sebou často táhnou zbytečně velké náklady na pobočky a armády zaměstnanců, a vrátili jsme půjčování peněz zpátky mezi lidi.

Propojujeme lidi, kteří peníze mají, s těmi, kteří si je potřebují půjčit. Používáme přitom moderní technologie, zdravý rozum a chováme se jako lidi.

A funguje to. Zonky jsme spustili v červenci, a od té doby lidi lidem s pomocí Zonkyho půjčili přes 12 milionů korun.

Že je to kapka ve srovnání s miliardami, které se každý týden v Česku rozpůjčují?  Každá bouře začíná kapkou. Přidejte se.

Přečtěte si o nás víc na www.zonky.cz. Přijďte na kafe do naši přeplněné kanceláře na pražském Smíchově. A nebo nám napište na zebrymenisvet@zonky.cz.

Výběr článků

Načítám