Hlavní obsah

Využijte svou individualitu v bydlení!

Novinky, Mexx Reality

Každá doba s sebou nese jistá specifika ve všech oblastech lidského života. Výraznou charakteristiku každé epochy vytváří mimo jiné architektura. Toto tvrzení platí bezezbytku o nás a nově nastupující generaci.

Článek

Jaká jsou tedy specifika současného života, s jakými požadavky na bydlení se musí vyrovnat architekti a stavbaři? Donedávna byla odpověď na takovou otázku zcela jasná. Moderní trendy zasahovaly širokou skupinu lidí, a to bez ohledu na jejich funkčnost či praktičnost. Vzpomeňme například na výraznou vlnu požadavků na dispoziční uspořádání sociálního zařízení v bytech. Jedná se o spojené WC a koupelnovou část v jednom dispozičním prostoru. Tento prvek  začali používat zpracovatelé katalogů a designéři výstavních prostor z praktických důvodů. Tento způsob dispozice výrazně šetří prostor. Široká skupina lidí chápala tento prvek jako moderní trend a bez ohledu na funkčnost jej začala požadovat a uplatňovat i ve svém bydlení.

Tato doba, kdy bylo možné charakterizovat z hlediska bydlení potřeby dané cílové skupiny a pak je v podstatě plošně pokrýt je nenávratně pryč. Potřeby současného člověka jsou poněkud jiné, psychologové vám potvrdí, že dnes se potřeby lidí orientují do další oblasti lidského života a to do oblasti individuality. Každý chce být individualitou a vyžaduje, aby jej svět takto chápal. "Tento poněkud nový trend v chápání sebe a světa je potřeba respektovat také v otázce bydlení. Je nasnadě, že dnešní klient bude požadovat takové bydlení, které bude naplňovat jeho praktické potřeby a zároveň svým způsobem charakterizovat jeho individualitu. Developerské firmy tedy stojí před zcela novým směrem v architektuře a výstavbě, a je jasné, že doba sídlišť a satelitů, kde se jeden dům podobá druhému a jeden byt dalšímu jako vejce vejci pomalu odchází," říká Marek Makový, ředitel developerského oddělení Mexx Reality.

Pěknou ukázkou výše popsaného je například developerský projekt několika bytových domů, který se právě dokončuje v prestižní lokalitě Prahy 5 Zbraslavi. Vytváří ideální podmínky pro mladé rodiny i pro ty, kteří chtějí žít v místě, které jim poskytne prostor pro odpočinek, ale i veškerou občanskou vybavenost. Bydlení uprostřed přírody zaručuje klid a pohodu, snadná dostupnost centra Prahy zase dává prostor profesnímu uplatnění.

Výběr článků

Načítám