Hlavní obsah

Venkovní žaluzie Lomax zajišťují efektivní pasivní chlazení interiéru

Novinky, Lomax.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extrémní letní teploty nemusí nutně znamenat nesnesitelné vedro v bytě či kanceláři. Řešením je využití venkovních žaluzií, které odstíní až 94 % tepelné energie. Fungují i jako prvek pasivního chlazení, neboť efektivně brání přehřívání interiéru.

Foto: Lomax.cz

Venkovní žaluzie zadrží až 94 % tepelné energie.

Článek

Letošní rok je z hlediska letních teplot v mnoha ohledech výjimečný. Podle studie evropského programu Copernicus byl totiž letošní červen celosvětově vůbec nejteplejší v celé historii měření. Teplotu přitom meteorologové zaznamenávají od roku 1880. Podobně na tom byla i samotná Česká republika, podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu byl totiž letos v červnu překonán doposud rekordní rok 2003, když průměrná teplota byla o 1,3 °C vyšší. Šestý měsíc tak byl vůbec nejteplejším od roku 1961.

Foto: Lomax.cz

Zavřená venkovní žaluzie je až 10 x účinnější než žaluzie vnitřní.

Nejen v období velkých veder jsou ideálním prvkem pro nastolení optimálního klimatu v domácnosti či kanceláři venkovní žaluzie. Kromě samotného zastínění totiž oplývají i funkcí pasivního chlazení, čímž zabraňují přehřívání interiéru. Spolehlivě tak v celé řadě případů nahradí klasickou klimatizaci, která představuje nejen vysokou investici, ale také vysušuje vzduch v místnosti. Při neopatrném používání pak může způsobit i nepříjemnosti v podobě rýmy či letní angíny.

„Venkovní žaluzie jsou schopné prakticky absolutně odstínit sluneční paprsky, zavřené totiž zadrží až 94 % tepelné energie. Ve výsledku jsou tak skoro 10x účinnější než žaluzie vnitřní, které sice vytvoří stín, ovšem většinu tepla pustí skrz sklo do interiéru, ten se tak poté přehřívá,“ řekl obchodní ředitel společnosti LOMAX Jan Malysz. Z hlediska samotné teploty hovoří statistiky o tom, že exteriérové žaluzie mohou teplotu v místnosti snížit až o 10 stupňů.

Foto: Lomax.cz

Venkovní žaluzie mohou snížit teplotu v obytných prostorách až o 10 stupňů.

Hrozba přehřívání interiéru se zvyšuje zejména při použití tmavých podlah či nábytku, které se vlivem slunečního záření zahřívají nejvíce. Venkovní žaluzie však jakákoliv rizika efektivně eliminují, naopak v případě využití dlažby v horkých letních měsících uživatel ocení, že při zastínění podlaha příjemně chladí. Další velký bonus pak představuje osazení stínění speciálními čidly, která rozpoznají, zda je nutné místnost kvůli přemíře slunečních paprsků zastínit či při zatažené obloze pustit do interiéru potřebné světlo.

Foto: Lomax.cz

Letošní novinka lamela Z70,má nejlepší vlastnosti z hlediska odstínění. Díky menší šířce zároveň působí jemnějším a luxusnějším dojmem.

Společnost LOMAX nabízí ve svém portfoliu venkovních žaluzií hned čtyři typy lamel ve třech různých tvarech. „Zatím poslední novinkou je lamela Z70, která oplývá nejlepšími možnými vlastnostmi z hlediska odstínění, díky menší šířce zároveň působí jemnějším a luxusnějším dojmem,“ doplnil Jan Malysz.

Montáž venkovní stínicí techniky je zároveň rychlá, snadná, cenově dostupná a zajistí pasivní chlazení bez jakýchkoliv dalších nákladů. Pobyt v domě, kanceláři či bytu tak bude i při extrémních venkovních teplotách pokaždé příjemný.

Výběr článků

Načítám