Hlavní obsah

Utrácíte za tisk dokumentů hodně peněz? Myslete na to už při výběru tiskárny

Novinky, Oki Systems

Lidé při nákupu multifunkční tiskárny často volí jiné zařízení, než by bylo pro jejich potřeby ideální. Místo úsporného modelu, který oboustranně tiskne, kopíruje a skenuje, volí produkt s nejnižší cenou. A pak jsou překvapeni drahým provozem.

Ovládání profesionální multifunkce snadno zvládne každý uživatel.

Článek

Multifunkce ve velkém nahrazují tiskárny, zákazník totiž získá o hodně víc při jen malém navýšení ceny, zvlášť když zařízení kupuje na pět a více let. Stále častěji se používá skenování, protože pořád více dokumentů se uchovává a spravuje elektronicky. Trendem je praktický firemní i domácí archiv s plně prohledávatelnými soubory, a to i v archivačním formátu PDF/A.

Model OKI MC562dnw tiskne rychlostí až 30 stran za minutu a je ideální pro pracovní skupiny do 20 lidí.

Standardem je automatický oboustranný tisk, skenování i kopírování, které urychlí práci a ušetří papír. Tohle například umí všechny multifunkce japonského výrobce OKI, který používá nejmodernější LED technologii, která je přesnější a odolnější než běžně používaný laser. Příkladem je malá LED multifunkce OKI MC332 s doporučenou zátěží do 2 000 stran měsíčně. Spolehlivý model s prodlouženou zárukou na 3 roky a s nižšími provozní náklady než běžné inkoustové modely. Navíc v LED tiskárnách nezasychají náplně, nemusíte se tedy bát, že by se po delším čase mohly zničit. Při výběru dejte pozor jak na jak pořizovací cenu, tak i na následné provozní a servisní náklady.

Při skenování a kopírování se používá automatický podavač papíru, se kterým stačí do podavače vložit balík papírů určených k oboustrannému naskenování, respektive poslat ke kopírování, a chytrá multifunkce se postará o zbytek. Podobně se začíná prosazovat i bezdrátový tisk, kdy multifunkce je připojena do počítačové sítě přes Wi-Fi a lze tak k ní snadno přistupovat nejen z PC a notebooků, ale i z mobilů či tabletů. Toto splňuje například multifunkční tiskárna OKI MC342dnw.

Model OKI MC562dnw tiskne rychlostí až 30 stran za minutu a je ideální pro pracovní skupiny do 20 lidí.

Nejdůležitějšími parametry pro výběr multifunkce do firmy jsou celkové provozní náklady, robustnost, duplex, kvalita spolu s rychlostí tisku a záruka. Robustnost zařízení zajistí, že zvládne měsíčně tisknout klidně i desítky tisíc stránek, jako například OKI MC562dnw. Důležitým parametrem je pro firmy také záruka. OKI patří mezi výrobce, kteří si díky kvalitním produktům mohou dovolit nabízet bezplatnou záruku rozšířenou na 3 roky. U vyšších modelů je přitom servis prováděn přímo u zákazníka, není tedy třeba stroj nikam přepravovat.

Výběr článků

Načítám