Hlavní obsah

Úspornější tepelné čerpadlo zaručí kvalitní primární okruh

Novinky, NIBE ENERGY SYSTEMS CZ s.r.o.

Zásadní význam pro ekonomický provoz tepelného čerpadla systému země – voda má technologie a kvalita provedení primárního okruhu. Pro plošné kolektory i pro hlubinné vrty lze nyní za výhodných podmínek pořídit kompletní sady primárních okruhů zaručující vysokou ekonomičnost provozu a především dlouhou životnost.

Primární okruh země-voda

Článek

NIBE ENERGY SYSTEMS CZ pro své zákazníky připravilo kompletní sortiment pro realizaci primárních okruhů země – voda se zárukou kompatibility a efektivního provozu nejen s tepelnými čerpadly NIBE. Jednotlivé komponenty od předních evropských dodavatelů byly pečlivě vybrány a testovány s důrazem na minimální tepelný odpor a tlakové ztráty systému. Výsledné řešení primárního okruhu s využitím inovativních technologií tak zvyšuje celkový topný faktor tepelného čerpadla a dále zvyšuje úspory za vytápění.

TURBOCOLLECTOR®

Nejvýraznější novinkou v sortimentu primárních okruhů nabízených NIBE je speciálně vyvinuté potrubí TURBOCOLLECTOR® určené pro odběr energie z plošného zemního kolektoru nebo geotermálních hlubinných zemních vrtů. Vyniká velmi nízkou tlakovou ztrátou a minimálním tepelným odporem. Odběr energie ze země je u něj až o 20 % vyšší než u klasického „hladkého“ potrubí.

Kompletní řešení

NIBE ENERGY SYSTEMS CZ nabízí kompletní prověřený sortiment pro realizaci primárního okruhu země – voda. V nabídce jsou geotermální sondy s bezpečnostní ochrannou hlavou, inovativní potrubí TURBOCOLLECTOR®, potrubí plošného kolektoru PE-RC POWER a PE-HD POWER, propojovací potrubí, elektrotvarovky, svěrné armatury, vystrojené šachty, rozdělovače, sběrače a ostatní doplňkový sortiment včetně nářadí.

Životnost a záruka

Primární okruh by měl být vždy realizován zejména s ohledem na životnost. Proto NIBE nabízí pouze ověřené komponenty a odpovídající délku záruky. U potrubí TURBOCOLLECTOR®  v kombinaci s tepelným čerpadlem NIBE je poskytována záruka 50 let.

Informace o kompletním sortimentu pro primární okruhy najdete na stránkách NIBE.

Výběr článků

Načítám