Hlavní obsah

Tip na prodloužený víkend: dopřejte si wellness a relax v Karlových Varech!

Novinky, Infocentrum města Karlovy Vary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoznámé Karlovy Vary se už po staletí těší hojné návštěvnosti významných osobností z celého světa. Kromě unikátní lázeňské léčby a jedinečnému složení termální vody, které nikde jinde na světě nenajdete, nabízí totiž také vysokou úroveň turistických služeb, krásné prostředí v údolí obklopeném lesy i jedinečnou architekturu. Dopřejte si odpočinkový víkend a načerpejte sílu z přírody. Právě začíná již 662. lázeňská sezóna!

Foto: Infocentrum města Karlovy Vary

Karlovy Vary

Článek

V Karlových Varech najdete luxusní pětihvězdičkové hotely, které nabízejí pobyty zaměřené na komplexní lázeňskou léčbu, ale také wellness víkendy se zajímavou nabídkou relaxačních procedur. V nabídce ubytování nechybí přepychová sanatoria, čtyřhvězdičkové hotely, penziony a plně vybavené moderní apartmány, kde můžete strávit romantické noci s vaší drahou polovičkou, příjemné chvilky s přáteli či se svou rodinou. Ať už se rozhodnete navštívit západ Čech z jakéhokoliv důvodu, vždy se vám tu bude líbit.

Foto: Infocentrum města Karlovy Vary

Můžete v klidu ochutnat patnáct pramenů, na které narazíte během zdravotní procházky zvané kolonádní korzo. Očistná kúra je nejlepší právě teď na jaře, proto s pobytem v lázních neotálejte. Ochutnávka pramenů je zajímavá, ale celkovou léčebnou pitnou kúru byste však vždy měli konzultovat s lázeňským lékařem.

Foto: Infocentrum města Karlovy Vary

Město minerálních pramenů a kolonád

Už slavný lékař a balneolog Dr. David Becher přišel v 18. století s tím, že kromě pravidelného pití jednotlivých pramenů (pokud možno na lačno) je při léčbě velmi důležitý pohyb. Právě z toho důvodu předepisoval svým pacientům korzování po kolonádách a samozřejmě doporučoval neopomíjet plnění lázeňského pohárku teplými minerálními zřídly.

Foto: Infocentrum města Karlovy Vary

Pro celkovou regeneraci organismu je kromě pitné a pohybové léčby vhodná i dieta, a to obzvlášť pro lidi trpící nadváhou. Pokud své síly chcete zregenerovat efektivněji, je lepší namísto krátkodobého wellness pobytu zvolit komplexní lázeňskou třítýdenní kúru.

Foto: Infocentrum města Karlovy Vary

Místa, která při vaší návštěvě Karlových Varů nesmíte minout!

Pro to, abyste při svém pobytu poznali lázeňské město co nejdůvěrněji, vám velmi dobře poslouží turistická karta Karlovy VARY REGION CARD.

Foto: Infocentrum města Karlovy Vary

Provede vás tajemným podzemím Vřídla, nechá vás nahlédnout „pod pokličku“ výroby věhlasného likéru Becherovka, zažijete s ní jedinečnou atmosféru výroby světoznámého skla ve sklářské huti Moser. Vyjedete známou lanovkou na rozhlednu Diana, odkud se otevírá úchvatný pohled na celé město i s jeho okolím. Návštěva přilehlého Motýlího domu ve vás jen prohloubí ten krásný pocit svobody - jen vzlétnout…

Foto: Infocentrum města Karlovy Vary

Karta vám otevírá dveře karlovarských muzeí a galerií, pozve vás do divadla či na koncert Karlovarského symfonického orchestru. Můžete s ní volně cestovat karlovarskou veřejnou dopravou, která vás dopraví například k populárnímu Vánočnímu domu. Nabídne vám možnost poznat s ní i celou řadu dalších turistických míst - nejen v Karlových Varech, ale v celém Karlovarském kraji, jehož rozmanitost vás nadchne.

Foto: Infocentrum města Karlovy Vary

Výběr článků

Načítám