Hlavní obsah

Šumava nad zlato

Komerční článekUNITED BAKERIES a.s.

Chléb Šumava je doma v Česku vnímán jako něco obyčejného. Ale když se zeptáte Čechů žijících dlouhodobě v cizině, co jim z domova nejvíce chybí, nejčastěji odpověď zní: tradiční český chléb Šumava. Nejen sůl může být nad zlato. I chléb.

Článek

Jaký je ideální start rodiny do nového dne? Společná snídaně s čerstvým chlebem Šumava, namazaným máslem a posypaným čerstvou pažitkou. Nebo nám chutná chleba s máslem a medem. Nebo se sýrem či šunkou, variací je spousta.

Začíná grilovací sezona a většina domácností si bez Šumavy grilování také nedokáže představit. Nic lepšího k voňavému šťavnatému masíčku neexistuje. Tláča s octem a cíbou bez klasického chleba? Nepředstavitelné! Chleba Šumava je nad zlato.

Pekárenská jednička, společnost United Bakeries, vyrobí ročně kolem třiceti milionů kusů Delta Šumavy. I když nabídka chlebů vyrobených ve třinácti pekárnách společnosti je velmi široká a obsahuje i moderní řady Cerea a Bio, klasická Delta Šumava zůstává hlavním prodejním hitem.

Jak se dělá Šumava v United Bakeries? Základní suroviny vycházejí z tradiční receptury: pšeničná a žitná mouka, žitný kvas, sůl, kmín, voda. Výroba je ale dnes plně automatická, řízená počítači, lidská ruka se chleba dotkne až při ukládání do přepravek, nebo při pravidelné kontrole jakosti. Kvalita chlebů, vyráběných striktně podle tradiční receptury na nejmodernějších linkách, je permanentně kontrolovaná technology.

V testu listu MF Dnes, v němž se hodnotily konzumní chleby označované jako Šumava nebo kmínový chléb, se mezi pěti nejlépe hodnocenými chleby z dvacítky produktů zakoupených v běžné obchodní síti umístily čtyři výrobky z pekáren United Bakeries.

Výběr článků

Načítám