Hlavní obsah

Pozor: Perete přikrývky a polštáře? Hazardujete se zdravím

Znáte „dobu použitelnosti“ svých lůžkovin? Jaká jsou rizika, pokud je čistíte špatně? Můžete vážně ohrozit své zdraví! Poradíme, jakých chyb se vyvarovat a prozradíme vám snadný způsob, jak zlepšit kvalitu a prodloužit životnost dek a polštářů.

Prát nebo neprat?

Článek

Jak spát komfortně a ještě ušetřit?

Teplota 17-19°C je ideální pro zdravý spánek. Máte-li doma lůžkoviny s péřovou náplní, děláte dobře. Peří má dokonalé tepelně- izolační vlastnosti, takže přikrývka je lehká a zároveň příjemně hřejivá. Budete spát v optimálním tepelném prostředí a navíc ušetříte za energie. Aby vám však péřové lůžkoviny sloužily co nejdéle při zachování vysoké kvality, musíte o ně správně pečovat. Jak?

Renovace není jen čištění peří

Správnou péči o péřové deky a polštáře představuje renovace. Starý sypek se rozpárá, peří vyčistí a provzdušní, aby získalo objem. Poté je zašito do nového sypku. Tuto službu nabízejí čistírny peří, které disponují speciálními stroji pro čištění peří. Do praní v klasické pračce se rozhodně nepouštějte (-rizika praní péřových výrobků). Po nedokonalém vysušení by mohlo peří zapáchat, „zcuckovatět“ nebo dokonce plesnivět. Neriskujte zbytečně své zdraví ani znehodnocení lůžkovin!

Stroj k čištění peří

Jak často deky a polštáře renovovat?

Přikrývky je vhodné renovovat po 3-6 letech, polštáře každé 2-3 roky. Jaro je ideální doba, kdy nechat vyčistit peřiny nejen doma, ale také na chatě či chalupě. Máte-li klasické, hodně naplněné „duchny“, můžete nechat v průběhu renovace ubrat peří. Doporučujeme také prošití přikrývky v ploše. Peří bude rovnoměrně rozloženo a nebude se sesypávat.

Stroj k čištění peří

Úroveň kvality služeb čistíren se značně liší…

Velmi důležitý je způsob, jakým bude peří čištěno. Ačkoli existují 3 různé technologie čištění (tzv. mokrá cesta, suchá cesta a čištění parou), většina čistíren používá pro čištění veškerého peří pouze jednu technologii. Způsob čištění by však měl být vybírán podle stavu konkrétního peří. Záleží především na míře znečištění, opotřebení a prašnosti peří.

Nejbližší kvalitní čistírna peří

Jedinou českou firmou, která disponuje všemi uvedenými technologie a vybírá pro každou zakázku nejvhodnější způsob jejího čištění, je firma Peří Mareš. Vaše peří vyčistí účinně a zároveň šetrně. Čistírna Peří Mareš má nejen vynikající technické zázemí, ale i příznivé ceny. Služby nabízí v celé ČR - prostřednictvím 560 poboček. Nejbližší sběrné a výdejní místo zakázek naleznete zde. Neotálejte s návštěvou čistírny! Nyní můžete s firmou Peří Mareš soutěžit o poukazy na dovolenou v celkové hodnotě 45 000 Kč. Více na www.peri-mares.cz nebo volejte zdarma 800 100 488.

Stroj k čištění peří

Výběr článků

Načítám