Hlavní obsah

Pohádkou s Pointou

Novinky, CreativeDock s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Creative Dock se pustil do světa literatury a knih. Nakladatelství Pointa slibuje demokratizaci knižního trhu. I neznámí autoři tak konečně budou mít možnost dostat své dílo mezi lidi.

CreativeDock

Článek

Za pověstnými sedmero horami a řekami, v zemi daleké a jakkoliv ne negramotné, tak rozhodně ne sečtělé, vládla kdysi dávno královna Veronika. Země to byla překrásná a plná chrabrých rytířů i cnostných dam, udatných válečnic a moudrých pánů, jak se dneska musí psát. Ale z mnoha Veroničiných nadaných poddaných se nenašel téměř nikdo, kdo by měl odvahu o všech těch krásách psát pro ostatní.

Tým Pointy před spuštěním projektu.

“Zabít draka je sranda na jedno odpoledne, ale napsat báseň pro dámu? Popsat krásu potůčků pod sedmou horou? Vždyť to je strašné práce! A dneska skoro nikdo nečte. A papír vyjde draze. A co když se mi budou smát?”

Tým Pointy před spuštěním projektu

Královna byla nejen moudrá, ale i řádně prohnaná. Poslouchala služebné, a z okna kupce. Rozhodla se nakonec k činu: ,,Kdo chce a umí, ať píše! Prózu i poezii! Papír i inkoust dostanete v paláci! A kdo chce kaligrafa nebo malíře, má ho mít!”

Celé království propadlo psavé horečce a knihy těšily davy.

A pohádky Pointa? Koukněte na Pointa.cz

Výběr článků

Načítám