Hlavní obsah

Podpora pro Windows 7 končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte starší počítač či notebook s operačním systémem Windows 7? Pak byste měli zpozornět, protože 14. ledna 2020 bude ukončena podpora tohoto systému.

Foto: Alza.cz

14. ledna 2020 bude ukončena podpora systému operačního systému Windows 7

Článek

Konec podpory Windows 7 a dopad na uživatele

Od vydání systému Windows 7 uplynulo již 10 let a společnost Microsoft se nyní zaměří na podporu modernějších technologií a nových prostředí. V praxi to znamená, že od poloviny ledna již pro „sedmičky“ nebude dostupná technická podpora a aktualizace softwaru, které pomáhají chránit váš počítač.

Mnoho uživatelů si myslí, že po ukončení podpory Windows 7 jim přestane fungovat jejich počítač, což samozřejmě není pravda. Vaše zařízení bude i nadále fungovat, ale díky tomu, že nebude mít bezpečnostní aktualizace, budete mnohem více ohroženi bezpečnostními riziky a viry. Reálně se tak nakonec může stát, že díky zavirování počítače zcela přijdete o svá data.

Foto: Alza.cz

Díky aktualizacím nepřijdete o svá data.

Jak tomu předejít?

Je několik možností, jak situaci řešit. Pokud si vyberete možnost pokračování s Windows 7, počítejte s tím, že váš počítač či notebook bude vystaven mnoha bezpečnostním rizikům. Navíc díky absenci aktualizací bude váš systém pomalý a pravděpodobně nezvládne plynulou práci s několika aplikacemi najednou.

Druhou možností je pak upgrade na moderní operační systém Windows 10. K tomu je potřeba zakoupení úplné verze softwaru a instalování na stávající počítač. Je však třeba mít na paměti, že váš starý počítač nemusí splňovat všechny požadavky pro fungování plné verze „desítek“, což znamená, že po instalaci nemusíte mít k dispozici všechny jejich funkce.

Foto: Alza.cz

Nové procesory zajišťují notebookům svižný start a rychlé spouštění aplikací.

Nový notebook vám usnadní život

Nejlepším a nejjednodušším řešením je zakoupení nového počítače s moderním operačním systémem a rychlým procesorem. Díky posunu v technologiích i materiálech se moderní notebooky pyšní nízkou hmotností a kompaktním provedením. S tenkým designem a dlouhou výdrží baterie tak počítač snadno přenesete v batohu či kabelce a můžete pracovat kdekoli po celý den, bez nutnosti nošení nabíječky. Pevné SSD disky neobsahují žádné mechanické součásti, tím pádem jsou spolehlivější a výkonnější.

Nové procesory zajišťují notebookům svižný start a rychlé spouštění aplikací bez zasekávání, navíc můžete mít bez problémů otevřeno více aplikací najednou. Aktualizace a účinné šifrování operačního systému vám navíc zaručí bezpečnou práci s citlivými daty. S novým počítačem toho zkrátka zvládnete víc a vaše práce bude efektivnější. Chcete přejít na lepší notebook? Na Alza.cz najdete ohromný výběr moderních notebooků za férové ceny.

Výběr článků

Načítám