Hlavní obsah

Neposuzujte ojetiny jen podle stavu tachometru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stočený tachometr se stal velmi medializovaným pojmem. Až to vypadá, že jiné problémy a rizika při koupi ojetiny nehrozí. Nebylo vozidlo v minulosti havarováno? Nebylo vyrobeno dřív, než uvádí prodejce? Je to vůbec auto, které je uvedeno v dokladech?

Zkontroluj si auto

Článek

Právě z těchto důvodů nová verze systému AUTOTRACER na www.zkontrolujsiauto.cz obsahuje kromě záznamů stavu tachometru nově také kompletní specifikace výbavy vozidel z výroby. Díky nim si zákazník může nejen prověřit, zda na vozidle má všechny položky výbavy, které na vozidle mají být z výroby, ale především pozná, zda se skutečně jedná o původně vyrobené vozidlo.

Významnou inovací je i posílení v oblasti záznamů o pojistných událostech v historii vozidla. Nyní získává společnost Cebia data od většiny předních pojišťoven na trhu. Zákazník se tak dozví o škodní události, která na prověřovaném vozidle proběhla a která v praxi bývá často prodejcem zatajena a vozidlo je prezentováno jako nehavarované. Dalších novinek je celá řada - stačí zadat VIN.

Stačí zadat VIN

I kdyby se u stočeného auta neprojevil žádný technický problém, každopádně jste za něj zaplatili řádově o desetitisíce korun víc. Stáčí se totiž právě kvůli tomu, aby z vaší peněženky prodejce vytáhl víc peněz. Když však neznáte komplexní historii vozidla, riskujete další nemilá překvapení, která se většinou projeví neplánovanými výdaji za opravy.

Výběr článků

Načítám