Hlavní obsah

Na chalupu na Šumavu!

Novinky, Mexx Reality

O Češích se vždycky říkalo, že jsme národ chalupářů. Každý pátek vyrážely z města stovky aut, aby celé rodiny strávily víkend v přírodě, ve svém druhém bydlení.

Článek

Tady bylo dostatek prostoru a příležitostí k realizaci svých kutilských či zahradnických ambicí každého z nás. Současné zkušenosti ukazují, že i v dnešní, poněkud jiné době, stoupá zájem o bydlení na tzv. venkově, ať už se jedná o samotné, trvalé bydlení, či tzv. druhé bydlení. Dneska už nemůžeme používat pojem "chalupa". Požadavky jsou totiž zcela jiné a ty vyplývají ze současného způsobu života a nároků, které s sebou přináší. Stále více lidí si pořizuje druhé bydlení co možná nejvíce v přírodě pro rychlou relaxaci v produktivním věku s plánem trvalého bydlení v době odpočinku. Takové záměry pak kladou náročnější požadavky na tyto projekty. Od takového bydlení požadujeme veškerý komfort bydlení, musí ale splňovat ty nejpřísnější ekonomické a ekologické požadavky.

Jedním z takových projektů je poněkud ojedinělý projekt v Borové Ladě. Jedná se o obytný soubor 11 samostatně stojících rodinných domů a 27 trojdomů s 81 bytovými jednotkami a je určen jak k trvalému bydlení tak pro rekreaci - jako tzv. "druhé bydlení". "Domy jsou inspirovány tradiční architekturou šumavských chalup a celý projekt klade velký důraz na ekologii a šetrnost k přírodě," říká Marek Makový, ředitel developerského oddělení Mexx Reality.

Domy v Borové Ladě vynikají nejen svými technickými parametry - jsou koncipovány jako nízkoenergetické s vynikající tepelnou izolací, která mnohonásobně překračuje požadované normy, v co nejvyšší míře pak používáme přírodní materiály jako masivní dřevo, místní kámen, vápenné omítky a šindel, ale především svým umístěním v jedinečné lokalitě Národním parku Šumava.

Výběr článků

Načítám