Hlavní obsah

Moderní stínící technika: úspory a krása

Komerční článekLomax.cz

Stále více lidí vybavuje své domovy předokenními roletami nebo venkovními žaluziemi. Stínící prvky totiž v sobě spojují několik výhod, které bydlení výrazně zpříjemňují. Musí ale být kvalitní.

Foto: Lomax.cz

Moderní rolety dokážou domácnosti ušetřit až tisíce korun za rok

Článek

Zřejmě nejdůležitější výhodou moderní stínicí techniky je, že výrazně zvyšuje bezpečnost každého domova. Zvláště pečlivě zkonstruované předokenní rolety totiž pro zloděje představují překážku, přes kterou je obtížné se dostat. Rolety i venkovní žaluzie lze navíc vybavit elektrickým pohonem a napojit je na centrální systém. Například při odjezdu na několikadenní dovolenou pak člověk jen naprogramuje automatické stahování a vytahování na určitý čas.

„Pokud si zloděj dům či byt tipuje k vykradení, při pohledu na střídavě vytažené a stažené rolety nebo žaluzie ho nenapadne, že uvnitř nikdo není,“ popisuje důležitý bezpečnostní prvek Lubomír Valenta ze společnosti Lomax. Systémy jsou navíc navrženy tak, aby ani při obsluze nemohlo dojít ke zranění. To ocení zvláště rodiče malých dětí.

Foto: Lomax.cz

Alternativu k předokenním roletám představují venkovní žaluzie

Světlo dovnitř pronikne, cizí pohledy ne

Podobně účinně stínicí technika ochraňuje i soukromí. Moderní typy venkovních žaluzií dokáží zajistit, že při správném nastavení do interiéru bude normálně pronikat světlo, případní zvědavci na ulici tam ale neuvidí. Rolety pak okna dokážou zakrýt úplně.

Foto: Lomax.cz

Alternativu k předokenním roletám představují venkovní žaluzie

Správně nastavené rolety nebo žaluzie samozřejmě také výrazně uleví od stále častějších letních veder. Například venkovní žaluzie dokáží zadržet až 94 % tepelné energie a odstíní až 80 % světelného záření. Díky tomu snižují nutnost draze klimatizovat a jsou téměř desetkrát účinnější, než vnitřní typy. Navíc zajišťují optimální světelné podmínky a umožní dlouhý a kvalitní spánek i v létě, kdy jsou krátké noci.

Podobné vlastnosti mají i předokenní rolety. Ty navíc v zimě pomáhají se zadržováním tepla, které uniká přes okna. „Jedná se až o 30 %. Snížení takové ztráty dokáže zajistit nemalé úspory při vytápění,“ upozorňuje Lubomír Valenta.

Foto: Lomax.cz

Stále více lidí vybavuje své domovy předokenními roletami nebo venkovními žaluziemi

Foto: Lomax.cz

Dnešní výrobky jsou navrženy s ohledem na design tak, aby fasádu naopak vhodně doplňovaly

Vzhled domu nenarušuje, ale naopak doplňuje

Dříve často platilo, že venkovní žaluzie nebo rolety vzhled domu spíše kazily a dojem z nich byl rozpačitý. Dnešní výrobky jsou už ale navrženy s ohledem na design tak, aby fasádu naopak vhodně doplňovaly.

Foto: Lomax.cz

Moderní rolety můžou vypadat elegantně, a tudíž nenaruší vzhled budovy

Kvalitní výrobci u žaluzií i rolet nabízí několik typů lamel. Ty je pak možno nalakovat až do tisíců různých barevných odstínů, a sladit tak jejich vzhled nejen s fasádou, ale také dveřmi či garážovými vraty. V případě předokenních rolet jsou dokonce na výběr speciální fólie s několika vzory imitace dřeva. I ty jsou navíc velmi kvalitní a věrohodné.

Nehrozí tedy, že by působily nepatřičně. Rolety navíc chrání před působením slunečního záření nebo nečistotami. Jejich životnost je tím pádem delší.

Foto: Lomax.cz

Venkovní žaluzie dokážou zadržet až 94 % tepelné energie a odstíní až 80 % světelného záření

Výběr článků

Načítám