Hlavní obsah

Minimum odpadu, šetrné technologie. Takový je modletický masozávod

Novinky, Kaufland

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řezníci z modletického masozávodu jsou nejen mistři svého řemesla a kvalitně zpracovávají maso, ale navíc jsou ohleduplní i ve vztahu k přírodě. Masné a uzenářské speciality vyrábí pomocí nejmodernější techniky a při dodržení nejpřísnějších hygienických standardů, přitom jsou maximálně šetrné k životnímu prostředí.

Foto: Kaufland

Modletický mistr Martin porcuje maso s největší profesionalitou

Článek

Moderní technologie šetří životní prostředí

K-mistři od fochu z Modletic zpracovávají pro prodejny Kauflandu denně 100 tun čerstvých masných produktů. Stroj řezníka nenahradí, ani kdyby se rozkrájel. Ale bez technologie by to nešlo. Díky ní je v Modleticích stále zvyšována efektivita využití zdrojů. Moderní technologie jsou využívány zejména na čištění vzduchu, vody a chlazení. Nové plynové kotle mají vyšší efektivitu při vytváření tepla. Nechybí ani zařízení pro odlučovaní zbytkových pachů a malých částic z udírenských komor, což vede k nižším emisím z provozu. Unikátní je technologie dvojího čištění odpadní vody.

Foto: Kaufland

Udržitelnost je pro Kaufland prioritou

Minimalizace odpadu a důsledná kontrola

Další prioritou je minimalizace odpadu při výrobě. Vyprodukovaný odpad je dále zpracován a využit. Spojením moderní techniky s řemeslným umem K-mistrů od fochu z Modletic nabízí Kaufland produkty té nejvyšší kvality. Na tu v Modleticích dohlíží pracovníci v laboratoři. Každodenní přísná kontrola kvality je samozřejmostí. S tématem úzce souvisí také objednávání surovin ke zpracování. Řetězec optimalizuje objednávky dle aktuální poptávky. Díky tomu může zaručit vždy čerstvost zpracovávaného masa.

Foto: Kaufland

Každý den zpracují řezníci více než 100 tun masa

 Podpora řemesla na školách

V Kauflandu chtějí zachovat tradici v dnešní době opomíjeného řeznického řemesla. Studenti oboru Řezník-uzenář mají možnost seznámit se s prostředím moderního masozávodu a vyzkoušet si práci s inovativními technologiemi. Učni v souladu s učebními plány a osnovami vykonávají praktické vyučování a na základě prospěchu se jim poskytuje odměna za produktivní činnost. Úspěšným studentům nabízí Kaufland na konci 3. ročníku trvalou pracovní pozici.

Foto: Kaufland

Podpora řemesla a odborný rozvoj absolventů je součástí strategie masozávodu

Výběr článků

Načítám