Hlavní obsah

Meteorologové hlásí: „Na dovolenou v červenci do Itálie”. CK dodávají: „Se slevou až 40 %“

Novinky, CK Italieonline s.r.o.

Stále ještě nemáte vybranou dovolenou? Předpověď pro Česko nevypadá nic moc, ale v Itálii bude slunečno a příjemné teploty okolo třicítky. Krásné počasí je letos v červenci podpořeno i výraznými slevami - CK nabízejí dovolené až o 40 % levněji. Proč?

Proč nezkusit dovolenou v Itálii?

Článek

Italská siesta – prostě teď je zavřeno a přijdeme, až nebude takové vedro

Všichni jsme již slyšeli o italské siestě, kdy prostě Italové lehce po poledni všechno zavřou, odejdou na oběd a zpátky se vracejí až kolem čtvrté nebo páté hodiny odpolední. Tento zvyk je dodržován tím více, čím dále se pohybujeme směrem na jih. Souvisí to nejen s teplejším odpolednem, ale především s mentalitou místních lidí. Zatímco Italové ze severu se podobají spíše Středoevropanům a siesta není tak dlouhá, v jižní Itálii je siesta dodržována velmi striktně a přístup místních k řešení čehokoli může našince přivést málem k infarktu. Vždyť není kam spěchat – ono to nějak dopadne. A je třeba dodat, že to vždy dopadne. V nejhorším případě zavoláme někomu známému – znají se tu všichni, jako na vesnici, a vždycky se všechno vyřeší. Akorát je to bez stresů, nervů a honění… Možná to stojí za zamyšlení.

Pohodová dovolená v Toskánsku

Správná dovolená podle Itala? U moře, a jedině v srpnu

Jako každý národ i Italové mají své zvyky a tradice a mezi ně patří i to, jakým způsobem tráví svou dovolenou. Italové jsou zvyklí trávit dovolenou u moře, a to vždy ve stejném období. Tímto termínem je srpen – doba, kdy se všechny velké i menší továrny hromadně zavírají a Italové vyrážejí k moři. Dříve bývala typická dovolená 3–4 týdny, kdy se pronajala velká vila u pláže a sešla se zde na dovolené celá rodina. Tomu odpovídaly i ceny ubytování a dalších služeb, které v srpnu raketově vzrostly, aby v zápětí začátkem září spadly klidně i o 80 %. Dnes už se situace také trochu mění a Italové svou dovolenou zkracují a třeba posouvají o týden do července nebo září. Inu, i na ně dopadla krize…

Pohodová dovolená v Toskánsku

Klidná a levnější dovolená? Vyberte si červenec nebo září

Takže pokud si chcete užít klidnější dovolenou za nižší ceny, vyberte si červenec nebo září. V září je moře po celém létě pěkně vyhřáté, ceny ubytování jsou výrazně nižší a výhodně nakoupíte i nejrůznější suvenýry, oblečení, kabelky, boty a další zboží, které je nabízeno s výprodejovými cenami. Nezapomínejte totiž, že obchodníci v přímořských letoviscích pracují pouze sezónně a raději vyprodají své zboží s velkou slevou, než aby je skladovali do dalšího roku.

Pohodová dovolená v Toskánsku

Výrazné slevy na červenec – až 40 %. Proč právě letos?

Proč právě letos nabízejí cestovní kanceláře last minute do Itálie se slevami až 40 %? Na to jsme se zeptali paní Evy Veselé, vedoucí prodeje v cestovní kanceláři Italieonline. „Květen a červen byly letos v Itálii velmi dobře obsazeny, ale u italských partnerů jsme zjistili velký pokles červencových rezervací. Srpen je obdobím Italů a je již velmi dobře obsazen, prakticky se doprodávají poslední volná místa. Zatímco červenec, typické období severských národů - Dánů, Švédů a také Nizozemců, je velmi málo obsazen. Italům letos chybějí právě tito klienti a zareagovali na to poskytnutím velkých slev na volné červencové termíny.“ Doporučujeme tedy zvolit dovolenou právě v tomto období a využít vysokých slev, volných pláží, obchodů a kaváren. Nižší počet návštěv je očekáván i u oblíbených památek. Proč tedy nevyrazit k moři, třeba do oblíbeného letoviska Lignano, Bibione nebo Caorle, a nenavštívit přitom i romantické Benátky, které se nacházejí jen necelou hodinku cesty autem? Tato oblíbená letoviska jsou velmi snadno dostupná, vždyť sem z Prahy dorazíte za cca 8 hodin pohodlné jízdy. Užijte si rodinnou dovolenou na písečných pláží s pozvolným vstupem do moře, vynikající italskou kuchyní a pohostinností.

Přejeme vám příjemnou dovolenou v nádherné Itálii.

Výběr článků

Načítám