Hlavní obsah

Lidé sdílejí elektroauta i veterány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sdílení aut je fenomén, který je celosvětově na vzestupu. V přeplněných městech pomáhá řešit problém s parkováním i s rostoucími náklady na vlastnictví aut. A ani Česko na tom není jinak. K tomu, abychom mohli bezpečně sdílet svá auta, je tu HoppyGo.

HoppyGo

Článek

Potřebujete si půjčit dodávku na nákup v IKEA? Chcete překvapit svou drahou polovičku romantickým výletem? Chcete se projet v elektromobilu? Máte obchodní schůzku v jiném městě? Není problém. Na HoppyGo najdete více než 220 aut pro všechny příležitosti. Patří lidem, kteří je nechtějí nechat jen tak nečinně zahálet na parkovišti. Chcete se k nim přidat?

Vše online, auta offline

HoppyGo funguje v současnosti v Praze a v Brně. Na webu služby se dozvíte, jaké vozy dávají lidé k dispozici jiným lidem. A také jak svého miláčka na čtyřech kolech do služby přihlásit a nechat ho vydělat nějaké peníze. Na Google Play či iTunes si stáhnete aplikaci, přes kterou probíhají samotné výpůjčky. Vše zastřešuje HoppyGo, které řeší speciální havarijní pojištění a eviduje uživatele i řidiče. Služba je uživatelsky jednoduchá a transparentní. Pak už si stačí jen vybrat, čím chcete jet, poptat auto a appka vás propojí s jeho majitelem.

S HoppyGo jezdí svatebčané i kapely

Využití nacházejí auta z HoppyGo opravdu celou řadu. „Na výlet jedu kabrioletem, na nákup dodávkou,“ pochvaluje si Jirka Vaněk, který sám přes HoppyGo vlastní auto i půjčuje. „Moje oktávka je na plyn, takže se s lehkou nohou uživatel dostane na korunu za kilometr,“ vysvětluje výhody, proč si půjčit zrovna jeho auto. Tyrkysový Volkswagen Beetle jel zase na svatbu či na promoci. HoppyGo se líbí i Ondřeji Kobzovi, známému kavárníkovi a podporovateli komunitního žití: „Nemusíte řešit pojištění a pomůžete svému městu,“ říká. Také slovenská zpěvačka Katarzia je nadšená. „Zachránili jste mi léto,“ zajásala, když si domluvila dodávku na přesuny své kapely. Pro stejný účel využívají HoppyGo i Emma Smetana či Prago Union. Jan Linhart si zase přes službu vyzkoušel, jaké je řídit elektromobil.

Český unikát

Když už jsme u těch elektromobilů, ve flotile HoppyGo najdete (v Praze) první sdílenou teslu v Česku, v Brně si zase můžete vyzkoušet Toyotu Prius. Lukáš Otevřel, který přes HoppyGo nabízí své BMW i3, říká jednoduše: „Nemám rád, když auto zahálí,“ a tak ho nabídl lidem. Stejně jako stovky další lidí. A tisíce registrovaných uživatelů jsou jim za to vděčné. HoppyGo totiž nabízí pro každého něco: elektromobily, dodávky, veterány, kabria… Záleží jen na vás, čím, kdy a s kým, kam a za jakým účelem se „vyvezete“ či komu svoje auto půjčíte. Není důvod váhat, pojďte do toho!

Výběr článků

Načítám