Hlavní obsah

Křečové žíly vyléčí 4. generace laseru bez bolesti a komplikací

Novinky, Asklepion

Jak poznáme, že nám hrozí křečové žíly? Než se objeví drobné metličky nebo vystouplé varixy, můžeme zaznamenat svědění, barevné změny na kůži nebo otoky. Způsobů, jak se jich zbavit, je v moderní cévní chirurgii více a léčba je s nimi stále méně bolestivá. Naprostou novinkou je 4. generace cévního laseru. V čem jsou jeho výhody?

Foto: Asklepion

Křečové žíly vyléčí 4. generace laseru bez bolesti a komplikací

Článek

Základní preventivním opatřením proti vzniku křečových žil je dostatečný zdravý pohyb a přiměřená tělesná váha, která nezatěžuje zbytečně váš žilní systém. Už při prvním podezření, že něco není s našimi končetinami v pořádku, se vyplatí objednat se na vyšetření cévním chirurgem. Ten provede pečlivou prohlídku a SONO, při kterém zjistí, co je příčinou vašich obtíží. Někdy mohou být projevy pouze kosmetické, někdy mají vážnější příčinu. Krev v žíle neproudí správnými směrem, vrací se a způsobuje varixy. Na vyšetření žil není nikdy brzy, ani pozdě. Čím dřív začnete své obtíže řešit, tím snadnější léčba bude.

Moderní léčba křečových žil nebolí a nevyřadí vás z provozu

Díky moderním postupům a jejich kombinaci už řešení obtíží s křečovými žilami naštěstí neznamená dlouhé a bolestivé hojení s velkým omezením. Většina postupů je navíc ambulantní, po výkonu odcházíte po svých domů. Novinkou Centra pro léčbu křečových žil Asklepion je 4. generace cévního laseru s unikátní vlnovou délkou 1940 nm. Oproti předchůdcům má laserová léčba křečových žil s tímto novým laserem mnohem větší účinnost, protože laser pracuje s vyšší energií. Díky revoluční vlnové délce 1940 nm to ale pro pacienta znamená méně bolesti jak při operaci, tak při dalším hojení. Nezatíží vás ani celková anestézie, vše se provádí pouze v lokálním umrtvení a z malého vpichu. Tedy žádné šití, žádné řezání. Nošení kompresivních punčoch po výkonu je také zkrácené na pouhý týden.

Foto: Asklepion

Moderní léčba křečových žil.

Drobné metličky doladí skleroterapie

Pokud vás trápí drobné popraskané žilky, tak zvané metličky, cévní chirurg je doslova na počkání vyzmizíkuje aplikací sklerotizační látky. Takto se dají ošetřit i nohy po laserové operaci. Povrchové žilky nejen na nohou, ale i obličeji pak v Asklepionu ošetří cévním laserem Vbeam. Naše doporučení proto zní: najděte si pracoviště, kde specialisté kombinují vždy více metod, aby byl výsledek perfektní.

Foto: Asklepion

Drobné metličky doladí skeroterapie.

Lepidlo na křečové žíly: okamžitá úleva bez bolesti a nošení punčoch

Kromě nejmodernějšího typu laseru pracují v Asklepionu i s dalším moderním postupem – aplikací lepidla na křečové žíly. Je jedním z nejmodernější trvalých způsobů léčby křečových žil v současnosti. Cévní chirurg při něm uzavírá varix pomocí speciálního lepidla. Účinek je okamžitý. Po ošetření odcházíte po svých bez nutnosti nosit speciální kompresní punčochy a okamžitě se vracíte do běžného režimu. Můžete dokonce ihned řídit auto, protože vám nebude podány žádné léky. Léčbu křečových žil tedy není důvod odkládat, domluvte svůj termín vyšetření u cévních chirurgů Asklepionu co nejdříve a předejděte komplikacím.

Foto: Asklepion

Lepidlo na křečové žíly.

Výběr článků

Načítám