Hlavní obsah

Komfortní světová vila na břehu českého jezera

Architektonické skvosty, které citlivě vrůstají do přírody, místo aby ji pyšně opanovaly, známe spíše ze světa, v našich končinách jsou raritou. Proto si časopis Můj dům nenechal ujít příležitost takový dům u nás navštívit.

Článek

Pro vysněný dům s atmosférou letního bungalovu u vody jeho budoucí majitel dlouho nemohl najít vhodné místo. Nakonec ho okouzlila malá pozapomenutá obec ve středních Čechách. Nostalgická pohoda kdysi vzkvétajícího prvorepublikového lázeňského střediska s funkcionalistickými vilami, penziony, restauracemi a veškerými službami, příjemné klidné prostředí s vlastní historií, kompletní infrastrukturou a stálým obyvatelstvem, skály, písek a vůně borovic jako na Jadranu!

Na návrh zděného domu majitel vyhlásil vlastní architektonickou soutěž, do níž vyzval čtyři ateliéry s výraznými, avšak odlišnými rukopisy.

Původní koncept se dále vyvíjel a měnil v závislosti na životních okolnostech a přáních  klienta, který se na stavbě aktivně a kreativně podílel ve všech jejích fázích (dům se nejdříve zmenšoval a poté, když se finanční situace zlepšila, se opět zvětšil). Ke změnám docházelo i po zahájení stavby, kdy přibyl vnitřní bazén.

Více fotografií, kontakty a technické informace na: Mujdum.cz

Výběr článků

Načítám