Hlavní obsah

Jarní lyžování v Alpách!

Novinky, Alena Kovářová, EXIM tours

Alpy nabízejí tisíce kilometrů sjezdovek a komfortní ubytování a servis. Jarní lyžování má ale ještě něco navíc: výhodné ceny, skipas free a počasí plné slunce a příjemných teplot. Vyberte si, zda vyrazíte do Itálie, Rakouska, Švýcarska nebo Francie…

foto databáze CK EXIM tours

Článek

Itálie láká na sluníčko a výhodné nákupy

Nádherné sjezdovky, slunečné počasí, výborné jídlo, příjemný servis a free skipass období. To jsou hlavní argumenty, proč vyrazit s EXIM tours na lyže právě do Itálie. Díky vlastní dopravě nebudete nijak limitováni a za 6 až 8 hodin jízdy budete na místě, které je pro zimní sporty jako stvořené a milovníkům lyžování nabízí nespočet skiareálů, které patří mezi nejlepší v Evropě. 3.000 km sjezdovek je vhodných jak pro začátečníky nebo děti, tak pro zkušené lyžaře.

Velkou výhodou jarního lyžování jsou příjemné teploty nad nulou a slunečné počasí, které dovolí opalování přímo na sjezdovce. Kvalita sněhu ale přitom zůstává i na jaře skvělá.

Italové vždy dbají na dokonalý servis a upravenost sjezdovek, které jsou v případě nedostatku sněhu uměle zasněžovány, což ale letos díky vydatné sněhové nadílce zřejmě nebude potřeba. Itálie s EXIM tours je také zárukou komfortního ubytování v menších hotelích nebo v aparmánech, které jsou plně a moderně vybaveny. Parkování u sjezdovky a skibus zdarma jsou tu samozřejmostí. Za 6denní skipass zaplatíte v Itálii okolo 4 nebo 5 tisíc korun. Mezi skvělá střediska patří Livigno, Bormio, Val di Fiemme, Madonna di Campiglio, Val di Fassa nebo Val Gardena.

TIP EXIM tours!

Jedním z nejlepších a nejvyhledávanějších středisek je Livigno, které najdete v blízkosti hranic se Švýcarskem. Městečko leží v údolí a nad ním se tyčí dva skiareály – Carosello a Mottolino. Nabízejí 115 km sjezdovek a 40 km běžeckých tratí. Luxusní ubytování za skvělou cenu nabízí EXIM tours v Aquagranda Wellness, novém hotelovém a apartmánovém komplexu v klidné části městečka. Po celou dobu pobytu budete mít navíc vstup do wellness parku zcela zdarma. Ušetříte tak víc než 2.000 Kč na osobu.

Po lyžování můžete zajít na nákupy, které jsou tu díky bezcelní zóně velmi výhodné. Bez daně tu lze koupit alkohol, cigarety, elektroniku, parfémy, ale i oblečení, módní doplňky, šperky a hodinky. Určitě také natankujte plnou nádrž. Cena benzínu a nafty se tu pohybuje okolo 1 EUR. Od 13. 4. do 1. 5. 2013, tedy v úplném závěru sezóny, navíc získáte v Livignu 6denní skipass k ubytování zdarma.

V Rakousku jste co by dup

Rakousko patří k oblíbeným lyžařským destinacím díky své dostupnosti. Nejbližším lyžařským střediskem je Pyhrn-Priel, který je vzdálený přibližně 350 km od Prahy.

Lyžování v rakouských Alpách

Pět rakouských ledovců ve výškách tří tisíc metrů zaručují lyžování po celý rok. I na jaře je tak kvalita sněhu na sjezdovkách perfektní. Bonusem je opět slunečné počasí a příjemné teploty. Uchvátí vás stylové horské hotýlky s wellness službami a bazény, které má ve své nabídce EXIM tours. 6denní skipas vás vyjde na zhruba 4 až 5 tisíc korun.

TIP EXIM tours!

Výborné lyžování pouhých 360 km vlastní dopravou od Prahy vás čeká v oblasti Dachstein West. Městečka, která ho lemují, jako je Gosau nebo Annaberg, nabízejí ubytování v hotelích i skvěle vybavených apartmánech. Místní skiareály jsou jako stvořené pro rodiny s dětmi. Většinou severně orientované svahy zaručují patřičné sněhové podmínky až do konce dubna. Nad Gosau se tyčí dva propojené skiarály – Zwieselalm a Hornspitz.

Lyžování v rakouských Alpách

S EXIM tours se můžete ubytovat v apartmánech Edelweiss, které najdete až na samém úpatí horského masívu Gosaukamm, pouhý kilometr od centra městečka s bary, restauracemi a bazénem.

S EXIM tours si můžete zalyžovat také ve Francii a Švýcarsku.

Více informací najdete na www.eximtours.cz.

Výběr článků

Načítám