Hlavní obsah

Hrozí zánik překladatelským agenturám?

Novinky, Lingea.cz

Oblast jazykových technologií se neustále vyvíjí. Doba, kdy se překládalo za pomoci knižních překladových slovníků a příruček, pomalu končí. Nastává tedy čas bezchybných překladačů?

Zaniknou překladatelské agentury?

Článek

Ne tak docela. Naprosto dokonalého překladu se prostřednictvím překladového softwaru patrně nikdy nedočkáme, nicméně existují nástroje, které kvalitu překladu výrazně zvyšují, a nemyslíme tím standardní CAT nástroje.

Se zajímavým řešením přichází společnost Lingea, která patří mezi přední evropské firmy zabývající se zpracováním jazyka a vývojem jazykových technologií. Její překladový systém nástrojů kombinuje výsledky strojového překladu na základě obsáhlých jazykových korpusů s překladovou pamětí, morfologií jazyka a s výsledky překladových slovníků včetně integrovaných korektorů. Díky této unikátní kombinaci dosahují výsledné překlady mimořádné efektivity.

Překladový software společnosti Lingea vznikl na základě dvacetileté systematické práce s jazykem a vývojem jazykových technologií a také díky zkušenostem a participaci na mnoha mezinárodních projektech a grantech, na nichž Lingea spolupracuje s předními evropskými univerzitami. Automatizované překlady tak již nemusíme považovat za vzdálenou hudbu budoucnosti.

Výběr článků

Načítám