Hlavní obsah

Dolomity - tělocvična plná zábavy pod otevřeným nebem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trentinská příroda má tolik odlišných tváří, že skýtá spoustu příležitostí k provozování různých sportů od trekkingu přes cyklistiku na horském kole až po windsurfing nebo horolezectví. Každý si tu najde to své.

Turistika na Dolomitech, fotograf Carlo Baroni, Trentino Sviluppo Photo Archive

Článek

Trentino v sobě ukrývá jedinečnou kombinaci italské kuchyně a temperamentu s nádhernou přírodou, které vévodí pohádkově krásné Dolomity. Z Čech je to sem po pohodlné dálnici jen několik hodin cesty autem. Trentinu se s jeho téměř 300 jezer přezdívá malé Finsko. Na těch větších je možné provozovat hned několik vodních sportů. Nejslavnější italské jezero Garda se může pochlubit stálou přítomností větrů, a proto je rájem windsurfingu a jachtingu. Jeho středomořská atmosféra přitahuje i ty, kteří sportu neholdují. Toužíte po klidu? Pak vás uspokojí dovolená u jezera Ledro, které je zasazené mezi svahy Ledrenského údolí jako blýskavý drahokam. V Trentinu si užijí i milovníci hor. Čekají tu na ně tisíce kilometrů výborně značených tras pro pěší túry i nenáročné procházky. V západní části Dolomit můžete objevovat krásy vyhlášené oblasti Madonna di Campiglio a na východě se na vás těší horští velikáni třeba v údolí Val di Fassa, které je pověstné hustou sítí pohostinných horských chat.

 

Výběr článků

Načítám