Hlavní obsah

Dárek pro dobré řidiče

Komerční článekČSOB Pojišťovna, a.s.

Revoluční způsob stanovení cen povinného ručení, který odměňuje dobré řidiče, uvedla na trh od 1. června ČSOB Pojišťovna. Pod heslem „nebourá auto, ale jeho řidič“ začala nabízet nové povinné ručení Naše auto, které na domácím trhu nemá obdobu.

Článek

„Na rozdíl od všech dosavadních zvyklostí není až tak rozhodující, jaké auto budeme pojišťovat, ale především, kdo je řídí,“ vysvětluje princip pojištění Naše auto generální ředitel ČSOB Pojišťovny Jeroen van Leeuwen a dodává: „Dobří řidiči dostanou velmi dobrou cenu bez ohledu na to, jestli jezdí v menší Fabii, větší Octavii nebo třeba i v silném terénním autě.“

Cena povinného ručení pro osobní auta se zatím vždy řídila objemem motoru a nadto některé pojišťovny včetně ČSOB Pojišťovny přihlížely například i k místu bydliště pojištěného, stáří vozu či účelu jeho využití. Namísto toho nyní ČSOB Pojišťovna jako hlavní kritéria zavedla dobu, po kterou řidič jezdí bez nehod, jeho věk a velikost místa, kde bydlí, a také výkon motoru.

Jaký dopad to má, ukazuje modelový příklad pětatřicetiletého pana Tomáše z Chotěboře, který zatím nezavinil žádnou dopravní nehodu. Protože pojištění Naše auto je nastaveno na míru řidiče, je celkem jedno – jak ukazuje tabulka – jaké auto si pan Tomáš pojistí.

Příklady automobilůRoční cena povinného ručení
Hyundai i30 1.6 diesel, nový1 993 Kč
Volkswagen Golf Plus 1.6, nový
Peugeot 307 2.0 HDI z r. 2005
Škoda Octavia 1.9 TDI z r. 2005
Škoda Fabia 1.4 z r. 2009

Výhodou pojištění Naše auto však není zdaleka jen cena, ale i rozsah služeb. Každý řidič například dostane k povinnému ručení zdarma úrazové pojištění a pojištění osobních věcí. Zdarma jsou také rozsáhlé asistenční služby a přímá likvidace škody.  ČSOB Pojišťovna se tak postará o nápravu škody na vašem vozidle, kterou vám způsobil jiný řidič. Uhradí vám škodu a přebírá veškerá jednání s viníkem nehody a jeho pojišťovnou. Více informací se můžete dozvědět na webu www.nase-auto.cz.

Výběr článků

Načítám